Bursa Eğitim Bir Sen'den Yetimlere Bayramlık

Eğitim Bir Sen'den Yetimlere Bayramlık

20.06.2017 - 18:16 | Son Güncellenme:

.

Eğitim Bir Senden Yetimlere Bayramlık

BURSA (AA) - Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube üyeleri, Bursa İnsani Yardım Derneği (İHH) aracılığıyla 20 yetime bayramlık yardımında bulundu.

Haberin Devamı

Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, dernek binasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İHH'nın 15 bini Türkiye'de olmak üzere 95 bin yetime baktığını söyledi.

Bursa'da da 200 yetime baktıklarını aktaran Kaptan, "Her bayram olduğu gibi yavrularımızı sevindirme adına bağışçıları aracı ederek onların bayramlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Eğitim-Bir-Sen üyeleri de yavrularımızı sevindirme adına 20 yetime destek oldu. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek. 'Yetim gülerse dünya güler' sloganıyla yavrularımızı sevindirme adına çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker de ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Memur Sen'in temsilciliğini yapan Şeker, ramazanın ruhuna uygun olarak faaliyetlerin yapılması gerektiğini belirterek, "Memur Sen ailesi olarak Türkiye genelinde yapılacak tüm iftarları iptal ederek Arakan'da Mehmet Akif İnan Yetim Külliyesi yaptırıyoruz. Bu proje 3-4 yıl önce yapılmıştı ancak Arakan hükumeti müsaade etmemişti. Bu sene müsaadeleri alındı. Süratle yapımına başlandı. Bu sene bitecek ve oradaki yetimlerimizi burada barındırmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından bayramlık elbiseler yetimlere hediye edildi.