Adana EĞİTİM BİR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN:

EĞİTİM BİR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN:

03.04.2015 - 22:36 | Son Güncellenme:

.

EĞİTİM BİR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN:

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, küresel aktörlerin hiçbir zaman boş durmadığını, yerli işbirlikçileriyle Türkiye’yi karıştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık güçler her defasında farklı bir dolap çevirdiler. Bunların amacı Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek ve iç karışıklık çıkarmak” dedi.
Yalçın, Adana Evliya Çelebi Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinde düzenlenen ‘Yöneticiler Buluşuyor’ toplantısına katıldı. Türkiye’nin Suriye’ye döndürülmek istendiğini belirten Yalçın, küresel aktörlerin hiçbir zaman boş durmadığını, yerli işbirlikçileriyle Türkiye’yi karıştırmaya çalıştıklarını söyledi. Yalçın, Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık güçlerin her defasında farklı dolaplar çevirdiğini ifade ederek, “Bunların amacı Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek ve iç karışıklık çıkarmak. Mazlumların, mağdurların umudu olan Türkiye’nin, yeniden bölgesel bir aktör olmasını istemeyen kişiler bunlar. Dün Gezi olayları vardı, peşinden 17 Aralık küresel operasyonu, Kobani olayları ve bugün de yerine tahkim edilmeye çalışılan DHKP-C var. Savcıyı öldürenleri, bu gençleri masum çocuklar olarak takdim etmek, suçun rengini soldurmaz. Ortada bir suç var. Türkiye’de entelektüel, sanatçı, rol model olarak takdim edilen bazı insanlar ’hayatı durdurun’ çağrısı yapmışlardı. Anlaşılan hayatı durdurun çağrısı savcıyı öldürün çağrısına dönüşmüş durumda. Bu çağrıyı yapanların tamamı vebal altındadır” diye konuştu.
Ali Yalçın, Türkiye’de son 12 yılda 7 darbe girişimi olduğunu, bunların karşısında dalgakıran görevi yaptıklarını kaydederek, ’’Türkiye’de emek ve ekmek kesimleri, bu ülkede emek ve ekmeği temsil etmiyor. Geldiğimiz noktada bugün Türkiye, korku tünellerine sokulmak istendiğini biliyoruz. Biz bunların tamamının karşısına dikilerek son 12 yılda 7 darbe girişimin karşısında durduk. Çünkü bir daha asla diyoruz’’ ifadelerini kullandı.