Gündem Eğitim ışığının kahramanları

Eğitim ışığının kahramanları

24.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Maltepe Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden ‘pes etmeyen’ kahraman öğretmenlerin hikâyelerini ekrana taşıdı

Eğitim ışığının kahramanları

Fedakâr eğitimcilerimiz ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla bir kez daha Türkiye’nin gündeminde... Maltepe Üniversitesi de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden ‘pes etmeyen’ kahraman öğretmenlerin hikâyelerini ekrana taşıdı. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan ve hayatını öğrencilerine adayan bu öğretmenlerden biri de Konya Türkmenkarahüyük Köyü Okulu’nun tarihindeki ilk beden öğretmeni Cansu Ceylan. Yemenileri birbirine bağlayıp top şekli veren ve öğrencilerine gülle atmayı ağır taşlarla öğreten Cansu öğretmenin, küçük görülen kız takımı 2018 Ragbi Flag Football Türkiye Şampiyonu oldu. Ve o öğrencilerden 46’sı lisanslı sporcu olarak yarışıyor.

Haberin Devamı

Kimyasal dönüşümü anlatmak için sınıfta menemen pişiren, kaldıraç kuvvetini parkta öğreten fen bilimleri öğretmeni İbrahim Evren Özer’in öğrencileri ise bilim yarışmalarında büyük başarılar kazandı.

Hayat yolunu çizdi

Beykoz’daki Sadettin Gökçepınar İlköğretim Okulu’nun müzik öğretmeni Özgen Zeybek, bayrak töreninde İstiklal Marşı’nı kusursuz söylerken fark ettiği otizmli öğrencisi Yunus Yazar’ın konservatuvara uzanan yolunu açtı. Ve PKK’lı 2 teröristin açtığı ateşle şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın... “Ben gitmezsem kim gidecek?” diyerek Batman Kozluk Lisesi’nde görev yapan ve öğrencilerine müzik sevgisi aşılayan Aybüke öğretmenin öğrencileri, öğretmenlerinin çalmayı öğrettiği gitarı elden bırakmıyor artık.