Ankara Eğitim Öğretim Tarihine Tanıklık Eden Müze Açıldı

Eğitim Öğretim Tarihine Tanıklık Eden Müze Açıldı

12.12.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

Ankara Lisesi'nde açılan "İl Eğitim Tarihi Müzesi"nde, geçmiş yıllara ait diploma ve karne örnekleri, tarihi ders kitapları ve dokümanlar ile eski yıllardan kalma radyo ve piyano gibi eğitim öğretimde kullanılan birçok araç gereç sergilenmeye başlandı

Eğitim Öğretim Tarihine Tanıklık Eden Müze Açıldı

ANKARA (AA) - Ankara Lisesi'nde açılan "İl Eğitim Tarihi Müzesi"nde, geçmiş yıllara ait diploma ve karne örnekleri, eski tarihli ders kitapları, dokümanlar ile eski yıllardan kalma radyo ve piyano gibi eğitim öğretimde kullanılan birçok araç gereç sergileniyor.

Haberin Devamı

Ankara'nın tarihi okullarından Ankara Lisesi'nde, gençlerin, milli, manevi ve kültürel değerleri tanıyan ve benimseyen bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla kurulan "İl Eğitim Tarihi Müzesi" törenle açıldı.

Törende konuşan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, tarihi eserlerin depolarda, insanların dokunamayacağı yerlerde tutularak muhafaza edilmesinin doğru olmadığını ifade ederek, bu eserlerin sergilenmesi ve yeni kuşaklara aktarılması için müzeciliğin büyük önem taşıdığını belirtti.

Türkiye'de müzelerin yeterince ziyaret edilmediğini söyleyen Bardakçı, Türkiye'nin her ilinde açılan eğitim müzelerinin, gençlerde müze gezme alışkanlığı ve tarih bilincinin oluşmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Törenin ardından kurdele kesilerek müzenin açılışı yapıldı.

Eğitim öğretim tarihine tanıklık eden "İl Eğitim Tarihi Müzesi"nde, geçmiş yıllara ait diploma ve karne örnekleri, tarihi ders kitapları, dokümanlar ile eski yıllardan kalma radyo ve piyano gibi birçok araç gereç bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, 81 ilde oluşturulan müzelerin eğitim öğretim amacıyla da kullanılması planlanıyor.