Kayseri EĞİTİM-SEN’DEN ‘EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ’ MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI

EĞİTİM-SEN’DEN ‘EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ’ MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI

07.10.2015 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

EĞİTİM-SEN’DEN ‘EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ’ MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI

Eğitim-Sen Kayseri Şubesi DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile 10 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek olan ‘Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış ve Demokrasi ’mitingine katılım çağrısı yaptı.
Miting hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Kayseri Şube Kadın Sekreteri Necla Ünsal, “Tehlikeli ve zor bir süreçten geçiyoruz. Savaşın, çatışmaların, şiddetin en ağır halini yaşıyoruz. Suruç katliamı olduğunda, bu ülkenin genç kadın ve erkeklerinin yaşamını hunharca kaybetmelerine hep beraber tanık olduk. Sözde demokrasinin ilerlediği bu zamanda ülkemizin doğusunda bazı il ve ilçelerde sıkı yönetim ilan edildiğini gördük” dedi. “Çatışmalı ortamlarda ve savaşta dahi uluslararası sözleşmelerde hastanelere, ambulanslara ve sağlık emekçilerine dokunulmaması garanti altına alınmış olunmasına rağmen, kafasına silah dayanan, öldürülen sağlık emekçilerine tanık olduk” diyen Necla Ünsal konuşmasına şöyle devam etti;
“Kışlaya çevrilen hastanelere ve okullara şahit olduk. Buna karşılık çocuklarını buzdolabında saklayan sabaha kadar ölü kızının bedenini koynunda saklayan anneler gördük. 18 bin lirası olmadığı için oğlunun cenazesinde evladından af dileyen asker annelerine tanık olduk. Kadın, erkek, genç, yaşlı hepimiz demokrasi ve gerçek bir barış istiyoruz. Bizler akıtılan kardeş kanının son bulması, daha büyük acılar yaşanmasının önüne geçilmesi için dün olduğu gibi bugünde görev ve sorumluluk almaya hazırız. Çünkü biz yaşamı savunuyoruz. Onurlu bir barışın inşası için mücadele ediyoruz. Bunun için 10 Ekim cumartesi günü ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’ düşüncesiyle Ankara’da bu ülkenin bütün demokrasi güçleri ile birlikte, yüreği barıştan yana atan bizler emek, barış, demokrasi mitinginde buluşup mücadelemizi dünyaya duyurmak istiyoruz.”