Samsun EĞİTİM-SEN GREVE GİDİYOR

EĞİTİM-SEN GREVE GİDİYOR

16.09.2014 - 18:57 | Son Güncellenme:

.

EĞİTİM-SEN GREVE GİDİYOR

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Samsun Şubesi üyeleri yaptıkları basın açıklamasında ülke genelinde 24 Eylül 2014’te yapılacak olan greve katılacaklarını duyurdu.
Eğitim-Sen Samsun Şubesi üyesi bir grup eğitimci, İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yaşadıkları sıkıntıları ifade eden Eğitim-Sen üyeleri, 24 Eylül’de Türkiye genelinde yapılacak eyleme katılacaklarını belirterek kendilerine destek istediler. Üyeler adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı İsmail Yavuz, "TEOG sınavı sonrasında yaşandığı gibi 40 bin öğrencinin imam-hatibe zorla kayıt ettirilmesi, son olarak liselerde mescit açmanın zorunlu hale gelmesi gibi uygulamalar, hükümetin eğitim sistemini dini kurallara göre düzeltmek istediğinin kanıtıdır. Bu sorunların çözülmesi için 24 Eylül 2014 Çarşamba günü grevdeyiz" dedi.
VATANDAŞTAN TEPKİ
Basın açıklamasının ardından emekli öğretmen olduğunu söyleyen Gülsen Uysal isimli bir vatandaş, sendika üyelerinin yanına yaklaşarak imam-hatip okullarının ve namaz kılmanın eğitimde bir sakıncasının olmadığını söyledi.