Eğitim 2016 DGS başvuruları için son 3 gün!

2016 DGS başvuruları için son 3 gün!

11.06.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

2016 yılı için yapılacak olan DGS’nin başvuruları önümüzdeki hafta içinde sona erecektir. DGS başvuruları kapsamında öğrenciler ön lisans programında olan eğitimlerini lisans programı olarak yükseltmeyi amaçlarlar. Ancak DGS başvurularını kaçıran adaylar bu sınavlara giriş hakkı elde edemezler.

2016 DGS başvuruları için son 3 gün

DGS başvuruları 31 Mayıs ve 13 Haziran arasında yapılmaktadır. DGS başvurunuzu oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yazımızın devamında sizler için DGS başvurusunun nasıl yapıldığını anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
ÖSYM’nin oluşturmuş olduğu resmi internet sayfası sayesinde artık başvurularınızı internet üzerinden yapabilmektesiniz. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi sayfasına giderek sisteme giriş yapınız. Sisteme giriş yapabilmek için sistem üzerinde kaydınız bulunmalıdır. Kayıtlıysanız T.C. kimlik numaranız ve sisteme kayıt olduğunuz şifrenizi yazıp girişinizi yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada bulunan öğrenci menüsünde başvurular seçeneğine tıklayınız. DGS seçeneğini seçerek başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. Başvuru ekranına ulaştıktan sonra sayfa üzerindeki başvuru formunu doldurunuz ve işleminizi tamamlayınız.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Başvurunuzu tamamlamak için son olarak anlaşmalı bankalara sınav ücretini ödemeniz gerekmektedir. Bankaya yapacağınız ödemelerde sınav için T.C. kimlik numaranızı kullanarak ödeme yapınız. Ödemeyi yaptığınızda başvurunuz tamamlanmış olacaktır. Yazımızın devamında sizler için anlaşmalı bankaların isimlerini vermiş bulunmaktayız. Sınav ücretini bu bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.
Başvuru merkezleri üzerinden de DGS başvurusu yapabilmeniz mümkündür. Başvuru merkezlerinden başvuru yapmak için ilk olarak başvuru merkezine gitmeden önce anlaşmalı bankalara sınav ücretinizi T.C. kimlik numaranızı kullanarak yatırmanız gerekmektedir. Ödemeyi yaptığınıza dair banka dekontunuzu alarak başvuru merkezine gidiniz. Başvuru merkezinde verilecek olan başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurup, formu imzalamanız gerekecektir. Başvuru formunu doldurduktan sonra banka dekontu ile birlikte yetkili kişiye teslim ediniz. Böylece DGS başvurunuzu yapmış olacaksınız.
DGS sınav ücretlerini aşağıdaki bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz.
T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı
Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı
DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
**Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
DGS sınavı hakkında bilinmesi gereken önemli bilgiler:
1- Dgs ile geçiş de kontenjanlar çok azdır. Her bölüm için 5 ve 10 arası öğrenci alınmaktadır. Daha az olduğu durumlarda vardır.
2- Yeni yapılan değişiklik ile kontenjanlar 19000’e çıkarılmıştır.
3- Dgs'de ek yerleştirme 2009 yılı sınavı itibari ile uygulanmaya başlanmıştır.
4- 2009 yılından itibaren dgs de tercihler sınavdan sonra yapılır.
5- 2009 yılından itibaren dgs de en fazla 18 tercih yapılır.
6- ÖSYM'nin yaptığı yaklaşık 100'e yakın sınavdan en kolay olanıdır.
8- 80 sözel 80 matematik sorusu sorulmaktadır. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır.
9- Sınav sonuçlarının açıklanma süresi 1 aydır.