Eğitim 2016 İlkbahar dönemi ALES sonuçları açıklandı mı?

2016 İlkbahar dönemi ALES sonuçları açıklandı mı?

23.05.2016 - 09:13 | Son Güncellenme:

ALES sonuçları daha açıklanmadı. ALES sonuçları diğer tüm resmi sınavlar gibi internet üzerinden açıklanmaktadır. ALES sonuçları ÖSYM resmi internet sitesinden öğrenilmektedir. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz sayfamızda olacaktır...

2016 İlkbahar dönemi ALES sonuçları açıklandı mı

Günümüzde eğitim öğretim alanında birçok yenilik yapılmıştır ve yapılmaya da devam edilmektedir. Eğitim öğretim hayatının oldukça önemli olduğu bu günlerde bu yazımızda sizler için yapılan bir üst seviye sınavından bahsedeceğiz. Bu sınav ALES’tir. ALES hakkında detaylı bilgileri yazımızın devamından öğrenebilirsiniz. ALES sınav sonuçlarının 25 Mayıs Çarşamba günü ÖSYM'nin resmi sitesi olan sonuc.osym.gov.tr'den adayların erişimine açılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) Nedir?

ALES yani açılımı ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ülkemizde üniversitelerde eğitim görevlisi, okutman, çevirici, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman ve eğitim öğretim planlamacısı alanlarına giriş yapmak isteyen üniversite mezunlarının girmiş olduğu sınavdır. ALES, ÖSYM tarafından yılda iki kez yapılmaktadır. İlkbahar ve sonbahar dönemlerinde yapılmak üzere yılda iki kez yapılan ALES gireceğiniz döneme göre; ALES İlkbahar Sınavı ve ALES Sonbahar sınavı olarak adlandırılmaktadır. ALES, ülkemizde lisans üstü eğitime girişte ve yurt dışına lisans üstü eğitim için gönderilecek adayların seçimi için de yapılmış olan bir sınavdır. ALES sınavına girebilmek için tek bir şart bulunmaktadır. Bu şart bir üniversiteden mezun olmuş olmaktır. Eğer bir üniversiteden mezun olmadıysanız bu sınava girebilmeniz mümkün değildir. Üniversiteler tezli yüksek lisans başvurularında ALES sonucuna çok önem vermekteler. Eğer ALES puanınız iyi ise yüksek lisans başvurunuzda almış olduğunuz bu yüksek puan size oldukça önemli bir nicelik sağlar.

Haberin Devamı

ALES SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ALES Sınav sonuçları açıklandı mı?

Resmi sınavlarda kullanılan yeni sistemde, öğrenciler sınav başvuru işlemlerinden tutun sınav giriş bilgilerine, sınav giriş belgelerinden sınav sonuçlarına kadar tüm detayları kişisel elektronik ortam profillerinden elde edebilmektedir. Bu sınavlardan birisi de ALES’tir. Yılda iki sene gerçekleştirilen bu sınav sonucunda adaylar yüksek lisans eğitim alabilmek için gerekli olan puanlardan birisine sahip olurlar. 8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş olan ALES sınavı 2016 yılının ikinci ALES sınavıdır. Bu sınav İlkabahar dönemi sınavı olarak da bilinmektedir. Sınavlar ÖSYM tarafından gerçekleştirildikten sonra belirli bir süre sonunda sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaktadır. İlkbahar dönemi sınav sonuçları da kurumun belirlediği bir tarihte açıklanacaktır. Ve son olarak eklemek gerekirse ÖSYM’nin ALES sonuçlarını bu hafta içinde herhangi bir gün açıklaması bekleniyor. Siz de ÖSYM’nin resmi internet sitesini sık sık ziyaret ederek sınavın açıklanıp açıklanmadığını öğrenebilirsiniz.