Eğitim 5 faydalı ders çalışma alışkanlığı

5 faydalı ders çalışma alışkanlığı

05.10.2018 - 14:28 | Son Güncellenme:

Saatlerce ders çalışıp istediği verimi alamayan pek çok öğrenciyle karşılaşılıyor. Bunun nedeni, sağlıklı rutinler oturtamamak...

5 faydalı ders çalışma alışkanlığı

Ders çalışmak için gerekli yoğun çaba gösteren, ne yaparsa yapsın dikkatini toplayamayan herkesin temel problemi, nitelikli bir rutin oturtup o rutin içerisinde devam edememektir. Bu problemden kurtulmanın yollarıysa aşağıda bahsedeceklerimiz kadar rahatlatıcı ve keyifli.

Haberin Devamı

1- Yürüyüşe çıkın

Eğer çocuğunuz veya siz ders çalışma sürecinde zorlanıyorsanız, 10 dakikalık bir yürüyüş, pek çok problemi halleder. Biraz esneyip dışarda hava alırsanız, zihniniz rahatlayacaktır. Daha sonra ise tekrar derse geri döndüğünüzde çalışmanızı tamamlamaya hazır olacaksınız.

2- Atıştırma arası verin

Annelerimiz ders çalışırken ufak atıştırmalıkları masamıza bırakırken aslında oldukça haklıydı. Ufak bir egzersiz kadar sağlıklı atıştırmalıklar da beyni ve vücudu rahatlatır.

3- Barok müzik işe yarıyor

Müzik, her yaştan kişinin zihninin açılmasına ve rahatlamasına yardımcı olur. Bu da hafıza ve öğrenme fonksiyonlarınızın güçlenmesini sağlar. Largo ölçüsünde, 60 BPM ritminde bestelenen çoğu Barok eser de bu sürecin çok daha verimli işlemesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

4- İyi bir uyku düzeni

Düzenli ve verimli uyumak, beynin gelişimini olumlu yönde etkiler. Dinlenmek ve ertesi güne her yönden hazır olmak için uyku düzeninizin oturmuş olması şart.

5- Bir rutin oluşturmak

Her gün aynı saatte çalışmaya başlayıp aynı saatte dinlenmek, beyninizi gelecekte yapacağı çalışmaya hazırlar. Rutine oturan pek çok aktiviteden sağlanan verimin arttığı görülmekte. Tıpkı spor yapmak gibi, beyninizin de rutinle işlemesine ihtiyaç duyduğunu unutmayın.


Andaç ÜZEL