Eğitim AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı - Tıkla Öğren

AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı - Tıkla Öğren

05.06.2016 - 10:44 | Son Güncellenme:

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2016 dönem sonu sınavları 4 Haziran Cumartesi ve 5 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Sınav sonrası öğrencilerin merakla beklediği AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı. AÖF ile ilgili son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz...

AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı - Tıkla Öğren

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen AÖF sınavının soruları henüz yayınlanmadı. AÖF sınav soruları ile öğrenciler sınavlarında başarılı olup olamadıklarını kısmen öğrenebilirler. AÖF sınav soruları genellikle sınavdan bir kaç gün sonra açıklanmaktadır.

Haberin Devamı

Eğitim öğretim günümüzde oldukça önemli bir noktadadır. Ülkenin gelişimine doğrudan katkı sağlayan eğitim öğretim için ülkemizde zorunlu eğitim olarak belirlenen süre 8 yıldır. Bu 8 yıl geçtiğimiz yıllarda iki ayrı bölüme ayrılmıştır. İlk 5 yıllık olan bölümü ilk okul, son 3 yıllık olan kısmı da orta okul olarak adlandırılmıştır. İlk okul daha çok eğitim alanına giriş, okuma yazma ve türevleri uygulamalardan oluşurken; orta okul öğrencileri lise hayatına hazırlamaktadır. Orta okulu tamamladıktan sonra bir sınava girilir ve bu sınav sonucundki başarıya göre öğrenci kendine uygun bir liseye yerleştirilir. Lisede 4 yıllık bir eğitim verilmektedir. Bu 4 yıllık eğitim öğrencileri üniversite sınavlarına ve üniversiteye hazırlar. Liseden mezun olunduğunda girilen üniversite sınavları doğrultusunda öğrenciler kendilerine uygun bir üniversitenin uygun bir bölümüne gitmektedirler. Böylelikle üniversiteyi de tamamlayıp, okumuş oldukları bölüme ait mesleği yapabilirler. Yazımızın devamında üniversite okumak isteyen adaylar için üniversitenin değişik bir hali olan AÖF yani açık öğretim fakültesi hakkında bilgiler vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖF yani açılımı ile Açık Öğretim Fakültesi kuruluş amacı ile uzaktan eğitim sağlamaktadır. Uzaktan eğitim dediğimiz şey üniversitelerin açık öğretim programlarına kayıtlı olan öğrencilerin, devam zorunluluğu olmadan sınavlara girerek bölümü tamamlamalarına yarayan bir uygulamadır. Açık öğretim sisteminin pek bilinmeyen bir yanı bulunmaktadır. Bu yanı ise AÖF öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesinin belirlenmiş olduğu üniversitelerde her bölümün kendi ait dersleri verilmektedir. AÖF öğrencileri her yıl 3 kez sınava girmektedir. Bu sınavlar vize, final ve bütünleme sınavlarıdır. Bu sınavlar sonucunda elde edilen başarıya göre bir üst sınıfa geçilmekte ya da derslerin sınavlarına gelecek yıl tekrar girilmektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmiştir. Geçilen bu kredili sistemde okunan yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sisteme dahil olmamaktadır. Açık öğretim fakültesi diğer üniversitelerden farklı bir müfredat işlememektedir. Diğer üniversiteler ile aöf bölümleri denktir. Üniversite öğrencilerinin yararlandığı bütün sosyal haklardan da aöf öğrencileri yararlanabilmektedir. Açık öğretim fakültesine girebilmek için yazımızda bahsetmiş olduğumuz üniversite sınavlarına girmeniz gerekmektedir. Açık öğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen bütün adaylar tercih yapabilir durumdayken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı bulunduğu için ve yalnızca belirli bir puan başarısının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Haberin Devamı

Açık öğretim fakültesi; Anadolu Üniversitesi’nin kapsamında bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi’nin AÖF için oluşturmuş olduğu bir internet platformu bulunmaktadır. Bu platform üzerinden açık öğretim fakültesi hakkındaki genel bilgilere ve sınav dönemindeki sınav giriş yerlerine bakabilirsiniz. Aynı zamanda sınav sonuçlarınızı da bu sistem üzerinden öğrenmeniz gerekmektedir.