Eğitim Dicle Üniversitesi'ne spor adası

Dicle Üniversitesi'ne spor adası

27.12.2010 - 10:16 | Son Güncellenme:

Dicle Üniversitesi bünyesinde Güneydoğu’nun ilk "spor adası" oluşturulacak.

Dicle Üniversitesine spor adası

Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) mevcut spor tesislerine ek olarak 8 kulvarlı tartan pist, bin 300 kişilik tribün, suni çim sahalı stadyum, biri kapalı 2 tenis kortu ile 2 açık basketbol ve voleybol sahasının yer alacağı kompleks inşa edilerek, Güneydoğu’nun ilk "spor adası" oluşturulacak.

Haberin Devamı

DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Üniversite Sporları Federasyonu bünyesindeki faaliyetlerin tüm branşlarına katıldıklarını, bu kapsamda kente ve bölgeye yakışır uluslararası standartlarda bir spor kompleksi kurma çalışması başlattıklarını söyledi.

Hazırladıkları "Spor Adası Kompleksi" projesinin DPT’ce kabul edildiğini ve ihalesinin tamamlandığını ifade eden Prof. Dr. Saraç, kompleksin inşaatına yakında başlanacağını belirtti.

Saraç, 30 dönüm alan üzerine inşa edilecek kompleksi 2012 yılında tamamlamayı planladıklarını kaydederek, şu bilgileri verdi: "Maliyeti yaklaşık 6 milyon 650 bin lira olan kompleks içerisinde 8 kulvarlı tartan pist, UEFA standartlarında bin 300 kişilik tribün, suni çim sahalı stadyum, biri kapalı 2 tenis kortu, 2 açık basketbol ve voleybol sahası yer alacak.

Haberin Devamı

Yapımı tamamlanan 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip yarı olimpik yüzme havuzunu bir ay sonra hizmete açacağız. Böylece kompleks tamamlandığında, gülle, çekiç atma gibi ulusal ve uluslararası atletizm müsabakaları, futbol, tenis, voleybol, basketbol ve yüzme müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu bünyesindeki tüm branşlara katılan bir üniversite olarak hedefimiz, üniversitemize ayrıcalık kazandıracak, Diyarbakır ve bölgeye yakışır bir spor kompleksi kurarak sportif faaliyetlerin niteliğini ve niceliğini artırmaktır."

-ULUSLARARASI STANDARTLAR GÖZETİLDİ-

Saraç, 20 binin üzerinde öğrencisi bulunan DÜ’de öğrencilerin sportif aktivitelerine yönelik biri küçük iki spor salonu, biri açık iki yüzme havuzu, 3 açık tenis kortu, açık basketbol sahaları, fitness merkezi ve bir futbol sahası bulunduğunu ifade ederek, profesyonel ve daha kapsamlı bir spor kompleksinin üniversite için ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Herkesin istediği sporu yapabilmesinin önünü açmak, gerekli projelere destek olmak ve eğitim öğretimin en iyi aracı olan spor faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla uluslararası standartlar gözetilerek yapımına başlanacak spor kompleksinde TV yayını yapabilen15 metrekarelik son sistem bir skorboardun da yer alacağını kaydeden Saraç, her tür detayın düşünüldüğü spor kompleksinde tüm spor alanlarının gece müsabakalarına uygun şekilde aydınlatılacağını da bildirdi.Saraç, üniversitedeki mevcut spor alanlarının ise bu ada dışında faaliyetini sürdüreceğini belirtti.

Haberin Devamı

-SPORA VE SPORCUYA DESTEK-

Prof. Dr. Saraç, öğrencilerin sadece kendi bölümleriyle ilgili bilimsel çalışmalar arasına sıkışıp kalmalarını arzu etmediklerini, ders dışında çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yönlenmelerini istediklerini söyledi.

Bunun için öğrencilere çok ciddi imkanlar sağladıklarına dikkati çeken Saraç, bu imkanlar neticesinde öğrencilerin sportif faaliyetlerden daha çok yararlandığını, çeşitli başarılara imza attıklarını bildirdi.

Saraç, üniversite olarak 300 sporcuyla faaliyetlere katılımı gerçekleştirdiklerini kaydederek, şunları anlattı: "Sağlık Kültür Spor Kulübü (SKS) faaliyetleri kapsamında amatör kümede oynayan kız voleybol takımımızda 12 lisanslı, birinci amatör kümede oynayan erkek futbol takımımızda 22 lisanslı, atletizm takımımızda da 7 sporcumuz faaliyet gösteriyor. Ayrıca kulüp bünyesinde plates, basketbol, voleybol, tenis ve diğer branşlarda yediden yetmişe herkese Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) mezunu antrenörlerimizce eğitimler veriliyor.

Haberin Devamı

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize yarı zamanlı çalışma sağlayarak, destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencileri spora teşvik etmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, fakülteler arasında tanışma ve iletişimi artırmak istiyoruz. Öğrencilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya yönelik fakülteler arası müsabakalar düzenleyerek, bu kapsamda başka illerden gelen öğrencilerin tüm masraflarını karşılıyor, dereceye giren takımlara çeşitli hediyeler veriyoruz. Tüm bu çabalar sonucunda öğrencilerimizin spora giderek artan bir katılımı söz konusu. Bundan son derece memnunuz. Amacımız spor kompleksimizi de en kısa sürede tamamlayarak ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapmaktır."