Eğitim DMS ile 25 bin öğretmen alınacak

DMS ile 25 bin öğretmen alınacak

12.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DMS ile 25 bin öğretmen alınacak

DMS ile 25 bin öğretmen alınacak


ÖNDER YILMAZ Ankara


       Devlet Personel Başkanlığı 80 bin memurun atamasını Ağustos sonu olarak belirledi. 25 bin öğretmeni kapsayan sınav ise 16 Temmuz'da yapılacak.
       Devlet Personel Başkanı Nedim Kurdoğlu, Milliyet'e yaptığı açıklamada, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'na atanacak kadrolara ilişkin çalışmaların yetişmesi halinde Ağustos'un sonuna doğru Devlet Memurları Sınavı'nı kazanan 80 bin kişinin atamasının yapılacağını söyledi. Sınav açılıp açılmamasına Devlet Personel Başkanlığı'nın karar verdiğini dile getiren Kurdoğlu, "Genel tutum yılda bir sınav açılması yönünde. Ancak ihtiyaca göre sınav açmayı planlıyoruz" dedi. Bu amaçla 25 bin öğretmenin ataması için 16 Temmuz'da sınav yapılacağını belirten Kurdoğlu, özellikleri uyan kişilerin sınava girebileceğini söyledi. Kurdoğlu, "kişilere çok pahalıya mal oluyor. Herkesin özelliğini yansıtan sınavlara girmesini sağlayacağız. Sağlık personeli kendi alanında, öğretmen kendi alanında sınava girecek" dedi. Sınavları kazananları iki yıl içinde yerleştirmeye çaba harcadıklarına dikkat çeken Kurdoğlu, Ağustos ayının ikinci yarısında gerçekleştirecekleri atamalar için şunları söyledi:
       "Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı kadro talepleri doğrultusunda çalışmalarını yetiştirebilirlerse Ağustos ayının ikinci yarısında 80 bin kişinin atamasını gerçekleştireceğiz. Sürece ilişkin gerekli bilgileri kamuoyuna zamanla yansıtacağız."
       Torpil girişimlerini ilk atama sırasında yaşadıklarını vurgulayan Kurdoğlu, "İlk sınavda bu gibi girişimler oldu. Kimsenin ricasını kabul etmedik. İlk dönemlerde verdiğimiz bu yanıtların ardından zaten talepler de çok azaldı. Şimdi yok bile. Objektif, kayırmacılığın olmadığı, torpilin devre dışı bırakıldığı bir atama gerçekleştirdik, gerçekleştireceğiz" dedi.