Eğitim Doğa Okulları'nın tüm çalışanları eğitimde

Doğa Okulları'nın tüm çalışanları eğitimde

08.08.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:

Doğa Okulları, bilinen eğitim kalitesini daha da artırmak için eğitimci kadrosunun, 21. yüzyılın yeni eğitim modellerine uygun gelişimini destekliyor. Doğa Okulları'nın eğitimcileri yaşayarak öğreniyor.

Doğa Okullarının tüm çalışanları eğitimde

21. yüzyılın eğitiminde, klasik öğretim metotları yeterli olmuyor. Bilgi çağının çocuklarına, ihtiyaçlarına uygun yeni yöntemlerle eğitim vermek, yarının dünyasında yaşadığı çevreye ve topluma ‘değer üreten bireyler’ olarak hazırlamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Yetkin kadrosu ile eğitim sektöründe öncü olan Doğa Okulları, öğrenim faaliyetini dört duvarla sınırlamayıp öğrencilerini ‘’yaşayarak öğren’’ felsefesiyle yetiştirirken, eğitimin temel öznelerinden ‘’eğitimcilerin eğitimine’’ özel bir önem veriyor.

Kurum, ‘’Deneyimle, öğren, öğret’’ mottosuyla çalışan Doğa Akademi bünyesinde yıl boyunca verdiği eğitimler, Boğaziçi Üniversitesi gibi önemli kurumlarla işbirliğiyle hayata geçirdiği projeler ile eğitimci kadrosunun mesleki ve kişisel gelişimini her zaman destekliyor.

106 Kampüsten 6 bin Öğretmen, Yeni Öğretim Yılına Hazırlanıyor

‘Eğitimcilerin eğitimi’ temalı projelerin en önemlilerinden biri olarak her öğretim yılı başında düzenlenen ‘’Doğa Eğitim Liderliği Eğitimi’’ adlı paylaşım çalıştayı Beykoz Kampüsü’nde başladı. Ay sonuna kadar 800’den fazla okul müdürü, müdür yardımcısı ve 6 binden fazla öğretmenin katılacağı ‘’Doğa Eğitim Liderliği Eğitimi’nde yöneticiler gruplar halinde 3’er günlük periyodlarla eğitim alacak.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi’nin Hocaları Eğitim Veriyor

Proje Koordinatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi (B.Ü) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Özel’in yaptığı çalıştayda, yine B.Ü hocaları Prof. Dr. Fatoş Erkman, Prof Dr. Yavuz Akpınar, Dr. Nevin Dölek, Sosyolog ve Medya İletişim Uzmanı Neslihan Onur gibi alanında yetkin isimler eğitim veriyor. Eğitimciler, Türkiye'de en çok şampiyonluk, kupa ve maç kazanan Koçlar arasında bulunan ve Basketbol A Milli Takımı baş antrenörlüğü yapmış olan Çetin Yılmaz ile ‘’Liderlik Üzerine’’ ve yönetim danışmanı Hanzade Acar ile ‘’Ezber Bozan Hikayeler’’ konseptli çalışmalara katılıyor.

Doğa Okulları’nda Herkes Öğrenci

Öğrencilerle iletişim halinde olan herkesin eğitim alması gerektiği inancıyla hareket eden Doğa Okulları, bu yıl gerçekleştirilen çalıştayda yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bölüm Başkanları önderliğinde Doğa Liderlik ve Gelişim Akademi tarafından düzenlenen çalıştaya, bu yıl eğitimcilerin yanı sıra diğer çalışanlar da katılıyor.

‘’Yaşayarak Öğren’’ Felsefesini Öğrenci Gözüyle Deneyimleyecekler

Haberin Devamı

Okul müdürleri ve müdür yardımcıları liderlik ve yönetim becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparken, Türkiye’nin dört bir yanındaki 106 kampüsten öğretmenler ise, öğrencilere uygulanan öğretim metodlarıyla bire bir aynı yöntemlerle yapılacak uygulamalara katılacaklar. Doğa Okulları’nın Doğa Konseptli eğitim modelinin farkını oluşturan uygulamalardan ‘’Kids Athletics’’ ile tıpkı öğrenciler gibi güne sabah sporu ile başlayacak, Ekoloji Sınıfı’nda bahçe uygulamaları yapacaklar. Pi Dersliğinde matematik serüvenine, laboratuvarda Deneylerle Bilim Atölyesi'ne katılıp, Bando’da çalacaklar. Doğa’nın öğretim yöntemlerinin öğrencilere ne kazandırdığını, ‘’yaşayarak’’, adeta öğrenci gözüyle deneyimleyecekler. Eğitimler sonunda sınava bile girecekler.

Amaç, 21. Yüzyılın Değişen Eğitim Yaklaşımlarına Hakim Eğitimciler

Doğa Okulları’nın ‘’Eğitimcilerin Eğitimi’’ çalışmalarıyla, tüm eğitimci kadrosunun 21. yüzyılın değişen eğitim yaklaşımlarını yaşayarak kavraması ve buna uyumlu öğretim yöntemlerini benimsemesi hedefleniyor. Bu çalışmayla, eğitimci kadrosunun, Doğa’nın yeni öğretim yılı için belirlediği eğitim stratejilerine adaptasyonu ve tüm kampüslerde aynı standartlarda eğitim verilmesi de sağlanmış oluyor. Doğa Okulları’nda, sezon başında uygulanan bu eğitimin dışında yıl boyunca 4 kez benzer eğitim çalışmaları yapılıyor. Okul müdürleri ve müdür yardımcıları da aylık periyodlarla yönetim ve liderlik becerilerine yönelik eğitimler alıyor. İllerde eğitimci kadrosuna yönelik düzenli vizyon toplantıları gerçekleştiriliyor.