Eğitim E-Kitap Nedir, Ne İşe Yarar? E-Kitap Nasıl Okunur, Nasıl Kullanılır?

E-Kitap Nedir, Ne İşe Yarar? E-Kitap Nasıl Okunur, Nasıl Kullanılır?

28.03.2021 - 03:48 | Son Güncellenme:

Gelişen teknoloji, okuma alışkanlıklarını da etkilemiştir. Okuma işi artık sadece elimize aldığımız kitap, dergi veya gazeteler ile olmamaktadır. Yani her türlü okuma işleminin dijital ortamlar üzerinden, ekranı olan, elektronik cihazlar vasıtası ile okunması için yazılan içeriklere e-kitap denilmektedir. E-kitap sektörünün gelişmesinin ne gibi artıları, ne gibi eksileri olmuştur? E-kitap ile normal kitaplar arasında bir fark bulunuyor mu? İşte e-kitabın hayatımıza katmış olduğu değişiklikler ve kullanımına dair detaylar.

E-Kitap Nedir, Ne İşe Yarar E-Kitap Nasıl Okunur, Nasıl Kullanılır


Telefonlar, tabletler, ipadler, smart televizyonlar gibi cihazlar vasıtası ile okumaya yarayan içerikler e-kitap olarak bilinmektedir. Eskiden kitapları taşımak çok zor bulunurken, artık çantamızda milyonlarca kitabı barındırabiliyoruz.

E-Kitap Nedir? Ne İşe Yarar?

İçerisinde yazılar ve resimler bulunduran, dijital ortamlarda yayımlanan, bilgisayar ve elektronik cihazlarda sunulan, istenilen zamanda okunabilen kitaplara, içeriklere e-kitap ismi verilmektedir. Bu anlamda böyle bir kolaylığın olması kitap sektörünün dijitale kaymasını etkilemiştir. Çünkü e-kitaplar cepte ve çantada rahatlıkla taşınan elektronik cihazların içerisine girmektedir. Böylece bu dijital dokümanlar hep yanda taşıma ve kolaylıkla erişme işine yaramaktadır.

E-kitap Nasıl Okunur, Nasıl Kullanılır?

E-kitap okumak çok kolaydır. Normal bir kitap okumaktan çok farklı değildir. Kitap kokusunun ve matbaa hissinin dışında her şey aynıdır. Akıllı telefon ve tabletler gibi elektronik cihazlar sayesinde açılıp aynı şekilde dijital komut ile sayfa çevirerek okuma işlemi yapılmaktadır.

E-kitaplar bilgisayar üzerinden indirilebilmekte, ayrıca satın alınıp cihazlara yüklenebilmektedir. Ayrıca e-kitaplara ulaşmak için bazı platformlar bulunmaktadır. Bu platformlar sayesinde internet vasıtası ile kolaylıkla e-kitap edinilebilmektedir. Cihazın hafızasına yüklenen bu e-kitaplara istenilen zamanda, istenilen yerde ulaşılabilir. Hem de istenilen tüm e-kitaplar kolaylıkla taşınabilir ve erişilebilir. Bu sektör kitap taşıma ve ulaşma işini çok kolaylaştırmışken, baskı ortamında yayım yapan sektörü de olumsuz etkilemiştir.