Eğitim E-Okul Öğrenci Not ve Devamsız Sorgulama İçin eOkul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

E-Okul Öğrenci Not ve Devamsız Sorgulama İçin eOkul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

25.05.2015 - 10:45 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Öğrenci Not ve Devamsız Sorgulama İçin eOkul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır

Günümüz zamanında internet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamalarına giriş yaparak da işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı da gelişen internet teknolojisine ayak uydurup öğrenim hayatını sürdüren öğrenciler ve veliler için E-Okul sistemini geliştirmiştir. E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığını geliştirmiş olduğu bir sistemdir. E-Okul sisteminde öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerin öğrenim bilgileri bulunmaktadır. Yani öğrenciler ve veliler öğrencilerin okul bilgilerine internet üzerinden bu sistem ile kolaylıkla ulaşabilmektedir. E-Okul sistemi sadece öğrenciler ve veliler için de geliştirilmemiştir. Ayrıca bu sisteme öğretmenler ve yöneticiler de giriş yapabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini kurarken ilk amacı velilerin öğrencilerini daha sıkı takip edebilmelerini sağlamaktır. E-Okul sistemi kurulduktan sonra da veliler okula gitmeden öğrencileri hakkında internet üzerinden birçok bilgiye ulaşabilirler. Veliler ve öğrenciler E-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri ve sınav sonuçları gibi birçok bilgiye ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini 2 bölüm olarak kurmuştur. E-Okul sisteminin ilk amacı olan veli bilgilendirme sistemine öğrenciler ve veliler giriş yapabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine veliler ve öğrenciler E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sisteme giriş bölümüne öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarasını girerek giriş yapabilmektedir. Öğrenciler bu sisteme giriş yaparak okul hayatları ile ilgili bilgilere ulaşabilmektedir. Öğrenciler sınav tarihlerini ve sınav sonuçlarını bu sistem sayesinde takip edebilmektedir. Veliler de bu sisteme giriş yaparak öğrencilerini takip edebilirler ve devamsızlık bilgisi ve sınavları hakkında bilgi sahibi olabilirler. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme sadece öğretmenler ve okul idarecileri giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve okul idarecileri bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak okulun idari işlemlerini internet üzerinden halledebilmektedir. E-Okul sisteminin ayrıca mobil uygulaması da bulunmaktadır. Vatandaşlar akıllı telefonlarına E-Okul sisteminin mobil uygulamasını indirerek uygulamaya giriş yapabilirler.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi olan veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve öğrencinin okul numarası bilgilerini girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girerek giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra veliler ve öğrenciler öğrencilerin okul hayatında olan bütün bilgilere ulaşabileceklerdir. Öğrencilerin devamsızlık bilgisi güncel olarak girildiği için veliler öğrencilerin hangi günlerde okula gitmediğini öğrenebilecekler. Ayrıca E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencinin sınav tarihleri, sınav sonuçları, not kartı, karne notu ve proje ödevi hakkında bilgiler yer almaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme sadece okul idarecileri ve öğretmenler giriş yapabilmektedir. Okul idarecileri ve öğretmenler bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek ulaşabilirler ve sisteme giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini E-Okul sistemine girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencinin idari işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Yöneticilerin bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin nakil ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.