Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci durumu sorgulama

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci durumu sorgulama

31.08.2015 - 16:50 | Son Güncellenme:

Pek çok öğrencinin hayatını kolaylaştıran E-Okul uygulaması ile TEOG sonuçlarınıza kolayca ulaşabilir lise nakil işlemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. E-Okul TEOG sonuçları ve lise nakil işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde!

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci durumu sorgulama

İnternet hizmetlerinde kapsam her geçen gün daha geniş alanlara ulaşırken, özellikle kamu hizmetlerinde internetin sağladığı tüm avantajlardan yararlanılıyor. Türkiye’de eğitim sisteminin daha iyi koşullara getirilebilmesi ve modern, çağdaş dünya standartlarına uygun hale ulaştırılabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet teknolojisi en aktif şekilde kullanılıyor. Dijital platformda 2007 ocak ayından itibaren hizmete açmış olduğu E Okul veli bilgilendirme sistemi ile artık velilerin, çocuklarının okuldaki durumu hakkında bilgi alımlarını çok daha pratik bir hale getirdi. Vatandaşın artık internet kolaylığında en güncel eğitim bilgilerine erişim sağlayabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu online hizmet uygulaması, Türkiye’de eğitim sisteminin kalkındırılması ve daha kaliteli standartlara ulaştırılabilmesi yönünden önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi son derece geniş kapsamlı çok sayıda teknoloji ve internet tabanlı projesinden birisi olarak öne çıkan E Okul sistemi iki aşamadan oluşan merkezi eğitim verileri depolama ve görüntüleme sistemi olarak hizmet veriyor. Türk eğitim sisteminin son yıllardaki en önemli yapı taşlarından birisi haline gelen E Okul sisteminin ilk aşamasını bu merkeze sisteme öğrenci eğitim bilgilerinin girişinin yapıldığı E Okul yönetim bilgi sistemi oluşturuyor. Her öğrencinin kendisine ait özel dosyasının oluşturulduğu ve bireysel sayfaya sahip olduğu E Okul sistemi içerisinde artık en güncel eğitim verileri düzenli olarak okul idarecileri ve öğretmenler tarafından giriliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabilen E Okul sisteminin hem yönetim bilgi sistemi kısmına hem de veli bilgilendirme sistemi kısmına tek bir web portalı üzerinden erişim sağlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E Okul web sayfasında ayrı ayrı giriş pencerelerine sahip olan iki bölüme de son derece pratik bir şekilde giriş yapılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte okula gitmek zorunda kalmadan çocuklarının güncel okul durumunu tüm kapsamı ile öğrenebiliyor.

Bakanlığın bu yenilikçi hizmeti ile birlikte Türkiye’deki eğitim sisteminde geçmiş dönemlerde velilerin vakit bulamamaları veya diğer sebeplere bağlı olarak karşı karşıya kalınabilen iletişimsizlik gibi sorunların tamamen ortadan kaldırılarak, öğrencilerin okulda daha başarılı olabilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan E Okul sistemine e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu resmi web sayfası içerisinde yer alan E Okul veli bilgilendirme sistemi bölümünden veliler, çocuklarının öğrenci numarası ve T.C. kimlik numarası bilgileri ile birlikte sisteme giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

Veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlayabildikleri genel E Okul web sayfasında veli bilgilendirme sistemine giriş işlemlerini öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek gerçekleştirebiliyor. E Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrenci bilgileri merkezi ve dijital bir sistem içerisinde güncel hali ile depolanabiliyor. Bu durum sadece güncel eğitim verilerinin değil geçmiş dönem eğitim verilerinin de görüntülenebilmesine olanak veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan E Okul sisteminin ilk aşamasında öğrencilerin ve genel okul bilgilerinin güncel olarak girişlerinin öğretmenler ve okul idarecileri tarafından gerçekleştirilmekte olduğu E Okul yönetim bilgi sistemi oluşturuyor. E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi kısmında öğretmenler çocukların okuldaki güncel not bilgisi gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştirirken, okul idarecileri tarafından daha geniş kapsamlı okul bilgilerinin girişi yapılıyor. E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde bu şekilde düzenli ve güncel olarak öğrencilerin okuldaki durumlarını içeren bilgilerin girişlerinin yapılması velilere önemli bir kolaylık sağlıyor.