Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler neleri öğrenebiliyor?

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler neleri öğrenebiliyor?

04.08.2016 - 19:59 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi eğitim sistemimizde yer alan uygulamalardan bir tanesidir. E-okul sistemi, aktif şekilde hizmet veren şifreli bir sistemdir. E-okul ile veliler öğrencilere ait ders bilgilerine kolayca erişim sağlayabiliyor.

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler neleri öğrenebiliyor

İlkokul, ortaokul ve de lise yıllarında öğrencilerin bir numaralı şekilde kullanımı oldukları bazı internet sistemi vardır. İnternet sisteminin eğitim hayatı ile birleştirilmesi sonucunda gerçekleşen kimi kolay işlemler sayesinde artık eğitim sisteminde meydana gelen gerekli çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunmuş olduğu gerekli olan bazı çalışmalar nedeniyle bizler de çocuklarımızın eğitim hayatının internet ile kullanılmasının daha iyi sonuçlar doğuracağını bildiğimiz için bu gelişime ön ayak olmuşuzdur. İnternet sistemi adı altında verilen bu sistemlerden biri olan akıllı tahta ile eğitim yaklaşık üç yıldır okullarda yerlerini almıştır. İşte bu sayede öğrenciler ve de öğretmenler çeşitli kolaylıkları bulmuş olurlar. Çünkü artık ders işleme sırasında daha büyük bir kullanım söz konusu olmuştur. Bunun içinde bizler artık çocuklarımızın daha iyi şartlar altında eğitim aldıklarından emin olabiliriz.

İnternet sisteminin gelişmesi ve de kullanımının artmasından sonra vatandaşlar olarak bizler artık gerçekleştirilen çok sayıda ki işlem kolaylıklarından yararlanabilmek için gerekli olan tüm fırsatları yakalayabiliriz. Her noktada bizler bu yapılan bu çalışmalardan olumlu sonuçlar alabiliriz. Öğretmenler ve de öğrencilerin aktif bir şekilde kullanıma sahip olduğu bir diğer sistem ise e-okul sistemidir. Artık okullarda eğitim veren öğretmenlerin öğrenciler hakkında>İnternet sistemi adı altında verilen bu e-okul sistemi sayesinde pek çok vatandaş da artık e-okul sistemine giriş yaparak gerekli olan tüm alanlarda ki hizmetlerini kolayca sağlayabilirler. Teknolojik aletlerin de geliştirilmesi alanında artık bizler de gerekli olan tüm işlemlerimizi yapabilirsek bizler de bu şekilde internete giriş yapabilir e-okula giriş yaparak gerekli olan tüm bilgilere ulaşabilirler. E-okul sisteminde bulunan bu kolaylık sayesinde bizler de öğrencilerin sınav notları hakkında bilgi alabiliriz. İşte bu noktada belirlenen e-okul sistemine giriş yapmak için aşağıda ki adımları takip etmeniz gerekir. E-okul sistemi için eokul.meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri ile gerçekleştirilebiliyor. Veliler dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, karne bilgisi, şube ortalaması, sözlü notları ve haftalık ders programı en güncel şekilde internete erişim sağlayarak ısa bir süre içerisinde diledikleri bilgilere ulaşabilirler. İşte bu alanda yer alan e-okul sistemi için belirlenen sistemlerden bizler de kolayca yararlanabiliriz. Öğrencimiz hakkında en detaylı bilgilere gibi en güncel eğitim bilgilerine erişim sağlayabiliriz. Bu noktada bizler de gerekli olan tüm bilgilere tek bir merkez üzerinden giriş yapabilirsiniz.