Eğitim E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne Bilgisi Öğrenme

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne Bilgisi Öğrenme

06.04.2015 - 10:28 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkına detaylı bilgi ve E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş işlemleri haberimizde!

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne Bilgisi Öğrenme

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde daha yüksek ve daha çağdaş standartların oluşturulabilmesi amacı ile gerçekleştirmekte olduğu en geniş kapsamlı teknoloji tabanlı projelerinin başında E-Okul sistemi geliyor. E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital ortam üzerinde yer alan en popüler ve en gelişmiş online eğitim sistemidir. 2 ayrı bölümden oluşan E-Okul sistemi öğretmen ve idareciler için ayrı bir bölümüyle, veliler ve öğrenciler için ise ayrı bir bölümü ile hizmet veriyor. Eğitim sisteminde modern dünya standartlarının yakalanabilmesi ve daha yüksek kalitede eğitim standartlarının oluşturulabilmesi maksadı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmekte olan pek çok teknoloji odaklı proje bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu projeler arasında özellikle de son dönemlere damgasını vuran her öğrenciye bir tablet amaçlı teknolojik tabanlı eğitim projesi Fatih Projesi öne çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bu yeni proje ile öğrencilerin derslerde daha modern sistemlerden yararlanarak daha interaktif şekilde eğitim alabilmeleri ve geleceğin yetişkin bireylerinin teknolojiye daha hakim ve daha bilinçli olması amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan bir diğer teknolojik merkezli eğitim projesi ise Akıllı Tahta Projesi’dir. Bu proje ile Milli Eğitim Bakanlığı kendisine bağlı tüm okullardaki dersliklerin daha modern standartlara sahip olması ile öğrencilerin daha interaktif bir eğitim alabilmesini sağlayabilme amacı taşıyor. Ancak gündemde oldukça yoğun şekilde kendisine yer bulan bu projelere karşın yine de Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi projesi her zaman ilk tercih olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformda hizmete 2007 yılının ocak ayında açmış olduğu E-Okul sistemi ile öğretmen, öğrenci, veli ve idareci arasında var olan eğitim ilişkisinin daha sağlam hale getirilebilmesi ve her zaman son derece pratik bir şekilde güncel eğitim bilgisi alışverişinin yaratılabilmesi amaçlanıyor. Günümüzde E-Okul sisteminin öğretmen ve idarecilere yönelik olarak hizmet veren bölümü E-Okul yönetim bilgi sistemi olarak hizmet veriyor. Öğretmen ve idareciler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul internet sayfasındaki öğretmen ve idareci giriş ekranından sisteme giriş yapılabiliyor.

Bu giriş işlemi için öğretmen ve idarecilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmet başlangıcında verilen ve herkese özel olan ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifre’ bilgileri kullanılıyor. Öğretmenler E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrencilerin sınav sonuçları açıklamaları, sınav tarihleri açıklamaları, sözlü not bilgileri girişi, karne bilgisi düzenlemeleri, devamsızlık bilgisi girişleri, gelişim raporları, aldığı belgeler girişi ve şube ortalamaları düzenlemesi gibi eğitim bilgileri işlemlerini gerçekleştirebiliyor. İdareciler ise E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümü içerisinde okul ve öğrenci bilgilerine ilişkin olarak nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemeleri, haftalık ders programı tablosu hazırlaması, derslerin öğretmen bilgilerinin girişi, sosyal etkinlik programı hazırlığı ve gelişim raporları gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun öğretmen ve idarecileri tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi bölümünde yapılan bu giriş ve düzenlemelerin güncel olarak takibini ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) aracılığı ile yapabilirsiniz. Veliler çocuklarının okuldaki güncel durumunu öğrenebildikleri dijital ortamdaki Milli Eğitim Bakanlığı hizmeti E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde devamsızlık bilgisi, sözlü notları, sınav sonuçları, sınav tarihleri, haftalık ders programları, derslerine giren öğretmenleri, gelişim raporları, aldığı belgeler ve şube ortalamaları gibi bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun güncel eğitim bilgilerine dijital platform üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlayabilmenize yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online hizmet ekranı E-Okul veli bilgilendirme sistemi son dönemlerde oldukça yoğun şekilde kullanılan online bir eğitim hizmetidir.