Eğitim E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sisteminin kolaylıkları!

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sisteminin kolaylıkları!

10.10.2015 - 11:45 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi hem velilere hem yöneticilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Hem bu kolaylıkları hem de nasıl giriş yapacağınızı öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sisteminin kolaylıkları

E-Okul sistemi velilerin öğrencilerini daha sıkı ve kolay bir şekilde takip edebilmesi için tasarlanmıştır. E-Okul sistemini Milli Eğitim Bakanlığı kurmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi kurarken ki amacı öğrencilerin okul bilgilerini internet ortamında paylaşarak velilerin bu bilgilere ulaşmasını sağlamaktır. E-Okul sistemi kurulduktan sonra da Milli Eğitim Bakanlığı bu amacına ulaşmıştır. Bu sistem Türkiye de bulunan tüm resmi ve özel ilköğretim okullarını, orta öğretim okullarını, anaokullarını, özel eğitim kurumları ve liselerde öğrencilerin eğitim yaşantılarının başlayıp bitmesine kadar olan zaman içinde kullanılabilir. Bu sistem sayesinde veliler öğrencilerini internet üzerinden okula gitmeden çoğu okul bilgisine ulaşabilmektedir. Bu sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, not kartları, sınav sonuçları gibi birçok bilgi bulunmaktadır. Öğrenciler artık velilerinden devamsızlık ve sınav sonuçları gibi bilgileri saklayamayacaklar.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemini 2 bölüm olarak geliştirmiştir. Geliştirdiği bölümlerden bir tanesi E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Bu bölüm isminden de anlaşılacağı gibi öğrenciler ve veliler için geliştirilmiştir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciler için duyurular ve haberler kısmı vardır. Öğrenciler bu kısma giriş yaparak okul hakkındaki duyuruları ve haberleri takip edebilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde ayrıca öğrencilerin okul bilgileri de yer almaktadır. Yani öğrenciler ve veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerine ulaşabilmektedir. Bu sistemde öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve karne notu gibi bilgiler yer almaktadır. Öğrenciler bu sisteme giriş yaparak kendi bilgilerine ulaşabilirler. Veliler de bu sistem sayesinde öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmektedir. E-Okul sisteminde bulunan diğer bölüm ise yönetim bilgi sistemidir. Yönetim bilgi sistemi sadece öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler bu sisteme öğrencilerin okul bilgilerini girmektedir. Öğretmenlerin girdiği bilgiler başlıca öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve not kartı gibi bilgilerdir. E-Okul yönetim bilgi sistemine okul idarecileri de girebilmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme gibi işlemleri internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir. E-Okul sistemine internet olan her yerden kolaylıkla erişebilirsiniz. Son zamanlarda artan akıllı telefon kullanımı sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı E-Okulun mobil uygulamasını da geliştirmiştir. Telefonlarınıza e-okul sisteminin mobil uygulamasını indirerek akıllı telefonlarınızdan da girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrencinizin okul bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu sistem sayesinde öğrencinizin devamsızlık bilgilerine, sınav tarihlerine, sınav sonuçlarına ve karne notuna rahatlıkla ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş işlemi ise çok basittir. E-Okul ana sayfasına giriş yaptıktan sonra üst bölümde E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümü bulunuyor. Bu bölüme ilk olarak öğrencinizin T.C. kimlik numarasını ve öğrenci okul numarasını sisteme girmelisiniz. Son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu kutucuğa girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra saydığımız tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir. Bu bölüme sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girebilir. Yöneticiler ise giriş yaparak kayıt yenileme ve nakil işlemleri gibi işlemleri gerçekleştirebilir. E-Okul yönetim bilgi sistemine E-Okulun ana sayfasından giriş yapabilirsiniz. E-Okul ana sayfasında yer alan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifrenizi Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edebilirsiniz.

Yazarlar