Eğitim E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemine nasıl ulaşılır?

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemine nasıl ulaşılır?

28.10.2015 - 14:15 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemine E-Okul web sitesinden öğrenebilirsiniz. Nasıl giriş yapacağınızı ve nereden giriş yapacağınızı haberimizden sorgulayabilirsiniz. Peki E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemine nasıl ulaşılır? İşte o ayrıntılar...

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemine nasıl ulaşılır

İnternet üzerinden yapılabilen sorgulama işlemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Fatura ödemelerimizi, SGK bilgilerimizi, kredi kartı ödemelerimizi ve daha birçok sorgulama işlemini internet üzerinden yapabiliyoruz ve bu işlemler bizim sadece 2-3 dakikamızı alıyor. Okullar da artık bu sisteme ayak uydurmuş ve öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını öğrenebilecekleri uygulamayı sisteme koymuştur. Bu uygulamanın adı E-Okuldur. E- Okul Milli Eğitim Müdürlüğünün sisteme koymuş olduğu bir uygulamadır. E-Okul üzerinden yapılan işlemler şifre aranmamaktadır. E-Okul üzerinden öğrencilerin devamsızlıkları, notları, kayıtları, nakil işlemleri, sınav bilgileri, merkezi olarak yapılacak sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programları, alınan belgeler, e-karne, duyurular gibi bir çok bilgiyi örenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-Okul uygulamasının öğrenciler ve öğretmenler için birçok faydası vardır. Bu yararlara bakacak olursak , öğretmenler ve idareciler için ; öğrencilerin bilgileri ile öğrencilerin okuldaki durumlarını güncel olarak sisteme kaydedebilirler. Daha önceleri not defterine yazılan not defterine herhangi bir şey olması durumunda sıkıntıya düşülebilecek bir tehlike artık bulunmamaktadır. Artık güncel olarak kaydedilen bilgiler de aileler de aynı anda öğrenci ile ilgili bilgileri edindikleri için, öğrenciyi takip açısından bu sistem daha faydalı bir hal almıştır. Öğretmenler bu sistem üzerinden, sınav tarihlerini, sınav sonuçları açıklamasını , sözlü notlarını, öğrencinin almış olduğu belgelerin girişini, şube ortalamasını, not ortalamalarını belirleme gibi bilgileri yönetim bilgi sisteminden sisteme güncel olarak girmeleri ve bu şekilde velilerin ve öğrencilerin bu bilgileri internet üzerinden basit birkaç bilgiyi girerek görebilmelerini sağlamaktadır.

Haberin Devamı

E-Okulun idareciler için kullanımında ise, öğrenci nakil işlemleri ve kayıt işlemleri, öğrenci dosyasının giriş ve düzenleme işlemleri, öğrenci fotoğrafı girişi ve fotoğraf güncellemesi, derslerin öğretmen girişleri, haftalık ders programlarının düzenlemesi, gelişim raporlarının yazılması, devamsızlık bilgilerinin girişleri ve sosyal etkinlik faaliyetleri güncel bilgi girişlerini E-okul sistemine bildirmeleri gerekir.

Öğrenciler açısından E-Okul sisteminin faydalarına bakacak olursak; E-Okul sistemine öğrenciler internet üzerinden basit bir şekilde erişebilmektedir. E-Okul sistemine giriş işlemini yapan öğrenciler daha sonra derslerini, devamsızlık bilgilerini ,almış olduğu belgeleri, şubesinin not ortalamalarını, haftalık ders programlarını, derslerine girecek olan öğretmenleri, gelişim raporlarını ve sınav tarihlerini E-Okul sistemi üzerinden öğrenebilmektedirler.

E-okul iki sistemden oluşmaktadır. Bu sistemlerin bir tanesi Veli Bilgilendirme Sistemi iken diğeri yönetici bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetici bilgilendirme sistemlerinin kullanımları farklıdır. Bu yazımızda sizler için iki sistemin de nasıl kullanılacağını anlatacağız. Vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek E-Okul sisteminin nasıl kullanılacağını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul veli bilgilendirme sistemi hem öğrencinin hem de öğrenci velisinin öğrenci hakkında ki tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabileceği bir sistemdir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veli de öğrencisini bu sistem üzerinden rahatlıkla takip edebilir hale geliyor. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin kullanımı ise oldukça kolaydır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi için https://e-okul.meb.gov.tr/ vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Karşınıza çıkacak sayfanın üst kısmında yer alan veli bilgilendirme sistemi yazan kısıma geliniz. Buradan sisteme giriş yapabilmek için sizden öğrencinin TC kimlik numarası istenecektir. Bu bilgiyi doğru bir şekilde yazınız. Ardından ise öğrencinin okul numarasını doğru bir şekilde yazınız. Son işlem olarak resimde yazan harf rakamları doğru bir şekilde kutucuğa yazınız ve ardından giriş butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfanın sol kısmında yer alan menüden öğrenci ile ilgili bilgilere rahatça ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve yöneticilerin öğrencilerin bilgilerini E-Okul sistemine kaydetmeleri için kurulan bir sistemdir. Öğretmen ve yöneticiler bu sistemi kullanarak duyurularını, öğrenci notlarını, karnelerini, devamsızlıklarını, sınav tarihlerini, ders programlarını ve daha birçok bilgiyi bu sistem üzerinden öğrencilere ulaştırabilirler. Bu sistem için ilk olarak yapmanız gereken https://e-okul.meb.gov.tr/ bağlantı adresine tıklamaktır. Açılan sayfada sizden kullanıcı adınız ve şifreniz istenecektir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız Milli Eğitim Müdürlüklerinden ya da okul yöneticisinden şifrenizi alabilirsiniz. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi aldıktan sonra uygun alana bu bilgileri yazarak giriş butonuna tıklayarak sisteme ulaşabilirsiniz.