Eğitim E Okul Yönetim Bilgi Sistemi Devamsızlık ve Not Bilgisi Girişi

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi Devamsızlık ve Not Bilgisi Girişi

10.04.2015 - 09:43 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında önemli bilgileri ve E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapıldığını bu haberimizden öğrenebilirsiniz.

E Okul Yönetim Bilgi Sistemi Devamsızlık ve Not Bilgisi Girişi

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi ile birlikte gelişmiş ülkelerde en yoğun şekilde eğitim sistemi içerisinde modern teknoloji ve internet kullanılıyor. Özellikle de eğitim standartlarının çağdaş dünya standartlarına ulaştırılabilmesi amacı ile tercih edilen bu yeni nesil ve modern eğitim sistemi anlayışı Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha çağdaş bir eğitim anlayışı kapsamında yaygın bir şekilde uygulanmaya başlandı. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı bu alanda son derece önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın modern dünya teknolojisine odaklı olarak geliştirdiği projelerden birisi olarak Fatih Projesi öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern çağında tüm dünyada oldukça büyük bir furya yaratan akıllı tablet bilgisayar teknolojisinin avantajlarından öğrencilerin derslerde de yoğun şekilde yararlanabilmeleri, gelişen dünyaya en iyi şekilde uyum sağlayabilmeleri ve özellikle de teknolojiyi daha doğru şekilde kullanabilmeleri amacı ile Fatih Projesi’ni hayata geçirdi. Bu proje kapsamında tüm okullarda her öğrenciye bir adet tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Öğrencilere yönelik eğitim sisteminde uygulanan bir diğer proje olarak ise Akıllı Tahta Projesi öne çıkıyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm eğitim kurumlarında dersliklerin daha çağdaş standartlara ulaşabilmeleri yönünden önemli bir avantaj sağlayan ve derslerin daha interaktif bir standarda oturtulabilmesi amacı ile uygulanıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de yaygın bir şekilde uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir diğer teknoloji tabanlı eğitim projesi ise E-Okul sistemi oluyor. Veli, öğretmen ve idarecilere yönelik olarak aktif olarak uygulanmaya başlanan E-Okul sistemi öğretmen ve idareciler için E-Okul yönetim bilgi sistemi olarak ayrı bölümde hizmet verirken, veliler için veli bilgilendirme sistemi (VBS) olarak farklı bir bölüm şeklinde 2 ayrı bölümde hizmet veriyor. Öğretmen ve idareciler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sistem içerisinde oluşturulan E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi işlemleri ise dijital platformda yer alan E-Okul internet sayfası üzerinden yapılabiliyor. Bu giriş işleminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen ve idarecilere hizmet sürelerinin başlangıcında verilen ‘kullanıcı adı’ ve ‘kullanıcı şifre’ bilgileri kullanılıyor.

E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrencilerin eğitim bilgilerinin giriş işlemlerini yapabiliyor. Öğretmenler tarafından sistem içerisinde yapılabilen işlemler ise sınav tarihleri girişi, sınav sonuçları açıklaması, sözlü notları açıklaması, aldığı belgelerin girişi, şube ortalaması hesaplama, not ortalamaları belirleme ve gelişim raporları girişi gibi işlemler olarak şekilleniyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde idareciler ise daha ağırlıklı olarak okul işlemlerini yapabiliyor. Sistem içerisinde idareciler nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, derslerin öğretmen bilgileri girişi, haftalık ders programı düzenlemesi, gelişim raporları, devamsızlık bilgisi girişleri ve sosyal etkinlik faaliyetleri gibi işlemler yapılabiliyor.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin öğretmen ve idareciler için hizmet veren bölümünde girişi yapılan öğrenci ve okul bilgilerinin veliler tarafından kolaylıkla dijital platformdan takibinin yapılabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul sistemi içerisinde E-Okul veli bilgilendirme sistemi geliştirildi. Veliler çocuklarının okuldaki güncel eğitim bilgilerinin takibini artık internete erişim sağlayabildikleri her noktadan E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi ile öğrenebiliyor. E-Okul sisteminin dijital platform üzerinde yer alan veli girişi ekranından çocuğunuzun ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgilerini girerek, sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun not bilgisi, devamsızlık bilgisi, aldığı belgeler, şube ortalaması, not ortalaması, karne bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenleri, gelişim raporları ve sınav tarihleri gibi bilgilerine ulaşarak, çocuğunuzun durumunu güncel olarak takip edebilirsiniz.