Eğitim E-Okul yönetim bilgi ve bilgilendirme sistemi devamsızlık ve not bilgisi

E-Okul yönetim bilgi ve bilgilendirme sistemi devamsızlık ve not bilgisi

27.03.2015 - 15:36 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciye ait hem not hem d devamsızlık bilgilerini kolayca öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle ilgili detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul yönetim bilgi ve bilgilendirme sistemi devamsızlık ve not bilgisi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi öğrenci, veli ve öğretmen arasındaki ilişkinin çok daha kuvvetli ve çok daha güncel şekilde oluşturulabilmesi amacı ile kullanılan teknoloji tabanlı bir eğitim hizmetidir. Son yıllarda gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2007 yılının ocak ayında hizmete açmış olduğu E-Okul sistemi ile birlikte artık çocuğunuzun okuldaki durumunu doğrudan kolay bir şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

E OKUL

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı özellikle de velilerin çocuklarının okuldaki durumunu daha iyi bir şekilde takip edebilmelerini sağlamak ve dolayısı ile de öğrencilerin eğitiminde gerekli olan adımların en doğru yönde atılabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu neden ile de günümüz Türkiye’sinin eğitim sistemi içerisinde E-Okul son derece önemli bir yer ediniyor. Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi iki aşamadan oluşuyor. İlk bölüm olan E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenler ve idareciler tarafından kullanılıyor. Okul ve öğrenciler ile ilgili olarak güncel bilgilerin girişi ve düzenlenmesi gibi işlemlerin gerçekleştirilebildiği bu sistem ile birlikte okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistemde karışıklıklara mahal vermeden kayıt altına alınabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer almakta olan E-Okul internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabildiğiniz E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinde öğretmen ve idareciler olarak okul ve öğrenci bilgilerinin girişini ve düzenlenmesini yapabiliyorsunuz. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler, öğrencilerin not bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, sınav tarihleri, derslerine giren öğretmenleri bilgisi, devamsızlık bilgisi, gelişim raporları, aldığı belgeler ve şube ortalaması gibi bilgilere en güncel ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. İdareciler ise E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrenci ve okul ile ilgili olarak kayıt işlemleri, nakil işlemleri, öğrenci fotoğraf girişi ve düzenlemesi, öğrenci dosya girişi ve düzenlemesi, gelişim raporları, haftalık ders çizelgesi hazırlığı, derslerin öğretmen bilgilerinin düzenlenmesi ve girişi gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş

E-Okul sisteminde öğretmen ve idareciler tarafından girilen okul ve öğrenci bilgilerinin güncel ve kolay bir şekilde E-Okul sistemi üzerinden takip edilebilmesi için velilere yönelik hizmet veren ikinci bölüm E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet veriyor. Dijital ortam üzerinde yer almakta olan E-Okul internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlayabildiğiniz E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi işlemlerini çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini girerek yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde çocuğunuzun not bilgisi, devamsızlık bilgisi, aldığı belgeler, sınav tarihleri, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmenleri ve şube ortalaması bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Öğrencilerin tüm güncel eğitim bilgilerini çok daha pratik bir şekilde takip edebilme imkanı sunmakta olan bir hizmet olarak öne çıkıyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul hizmetleri kullanılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi ekranından pratik ve kolay bir şekilde çocuğunuzun okuldaki devamsızlık ve not bilgisi gibi eğitiminin en önemli bilgilerine tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabiliyorsunuz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirerek, çocuğunuzun okuduğu sınıftaki genel ortalama durumunu da öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda da şube ortalamasına göre çocuğunuzun durumuna göre alt ve üst olarak görüntüleyebilme imkanına sahip olabilirsiniz. Böylelikle E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun genel duruma göre en güncel eğitim durumunu tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebileceğiniz gibi geçmiş yıllara yönelik olarak not bilgilerine ve karne bilgileri gibi önemli bilgilerine de kolayca ulaşabilirsiniz.