Eğitim E-Okul Yönetim Bilgi Ve Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenci Ve Not Bilgileri

E-Okul Yönetim Bilgi Ve Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenci Ve Not Bilgileri

01.05.2015 - 10:44 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Yönetim Bilgi Ve Veli Bilgilendirme Sistemi İle Öğrenci Ve Not Bilgileri

E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığının 2007 yılında kurmuş olduğu bir internet uygulamasıdır. E-Okul sisteminin amacı öğrencilerin okul bilgilerinin internet ortamında paylaşılmasıdır. Bu paylaşılan bilgilere de veli ve öğrencilerin ulaşılması sağlanarak bilgilendirmek amaçlanmıştır. Öğrencinin tüm okul hayatların boyunca aldıkları notlar ve okul bilgileri bu sistemde bulunmaktadır ve bu sisteme giriş yapılarak ulaşılabilmektedir. Ülkemizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokullar, ortaokullar,liseler ve özel okullar E-Okul sistemini kullanmaktadır. Bu okullarda okuyan öğrencilerin okul bilgileri E-Okul sisteminde yer almaktadır. E-Okul sistemine öğrenciler ve öğrencilerin velileri giriş yaparak öğrencinin okul bilgilerine ulaşabilirler. Milli Eğitim Bakanlığının kurmuş olduğu E-Okul sistemi 2 bölümden oluşmaktadır. Bu 2 bölüm giriş şekillerine ve içeriklerine göre oluşmaktadır.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi yönetim bilgi sistemi bölümüdür. Bu bölüme yöneticiler ve okul öğretmenleri giriş yapabilmektedirler. Öğretmenler ve yöneticiler bu sisteme giriş yaparak işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. E-Okul yönetim bilgi sistemine öğretmenler ve okul idarecileri E-Okul sisteminin ana sayfasında bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına bazı bilgileri girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak okuldaki öğrencilerin okul bilgilerini sisteme girmelidir. Öğretmenler sisteme giriş yaptıktan sonra güncel olarak öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları ve sınav tarihi gibi okul bilgilerini sisteme girmelidir. Okul idarecileri ise E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yaparak idari işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler E-Okul sistemi sayesinde öğrencilerin nakil işlemleri ve kayıt işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilir. E-Okul sisteminin bir diğer bölümü ise öğrencilerinin okul bilgilerinin bulunduğu E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Bu bölüme veliler ve öğrenciler giriş yaparak öğrencinin okul bilgilerine internet üzerinden kolay bir şekilde ulaşabilir. Veliler öğrencilerini ve öğrenciler de kendilerini E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak takip edebilirler. Veliler ve öğrenciler bu sisteme E-Okul ana sayfasında bulunan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına bazı bilgileri girerek giriş yapabilirler. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencilerin okul bilgileri yer almaktadır. Bu sisteme giriş yaparak öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir parçası olan yönetim bilgi sistemine sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Öğretmenler ve yöneticiler bu bölüme E-Okul ana sayfasında bulunan yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Bakanlıklarından öğrenebilirler. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak okuldaki öğrencilerinin okul bilgilerini sisteme giriş yapmalıdır. Öğretmenler güncel olarak öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notu, not kartı ve dönem ödevi hakkında bilgileri sisteme giriş yapmalıdır. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Yöneticiler kayıt yenileme, kayıt silme ve nakil işlemleri gibi işlemleri E-Okul yönetim bilgi sistemi ile kolayca gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

E-Okul sisteminin bir diğer parçası ise E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. Öğrenciler ve veliler bu sisteme giriş yaparak okuyan öğrencinin okul bilgilerine ulaşabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemine E-Okul ana sayfasında bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş ekranına Öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirler. Sisteme giriş yaptıktan sonra öğrenciler ve veliler öğrencinin devamsızlık bilgisi, not kartı, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notu ve proje ödevi hakkında bilgileri internet üzerinden ulaşabilirler.