Eğitim 'Kar küresi atölyesi' çocuklara kimyayı sevdirecek

'Kar küresi atölyesi' çocuklara kimyayı sevdirecek

26.12.2017 - 10:40 | Son Güncellenme:

EFK (Engineering For Kids), çocuklar için Ataşehir'deki merkezinde Kar Küresi Atölyesi oluşturdu. Kimya mühendisliği kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışma, 30-31 Aralık günleri 4-12 yaş arası çocuklar için yapılacak.

Kar küresi atölyesi çocuklara kimyayı sevdirecek

Çocuklar Yeni Yıla Özel ‘Kar Küresi’ Yapacak

Haberin Devamı

Çocukları bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden Engineering For Kids (EFK), yeni yıla özel ‘Kar Küresi’ atölye çalışması gerçekleştirecek.

Eğlenerek el becerilerini geliştirecek olan çocuklar, STEM metodu ile gerçekleştirilen atölyede kar kürelerini yaparken yoğunluk, karışım, homojen karışım, heterojen karışım, sıvı, saydam, yarısaydam, opak kavramları ile tanışacaklar. Kar Küresi Atölyesi, 30 Aralık Cumartesi ve 31 Aralık Pazar günleri EFK’nın Ataşehir’deki merkezinde gerçekleşecek. 4-7 yaş arası çocuklar 13:00-14:00 saatleri arası, 8-12 yaş arası çocuklar ise 15:00- 16:00 saatleri arası Kar Küresi atölyesine katılabilecekler.

EFK’da 30 - 31 Aralık günleri Kimya Mühendisliği kapsamında gerçekleşecek atölyede çocuklar, ister kendileri için isterlerse de hediye olarak sevdiklerine vermek için yeni yılın geleneksel süsü olan kar küresi yapacaklar. Eğlenirken fen bilimleri kavramlarını öğrenecek olan çocuklar, Kar Küresi atölye çalışması ile hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştirecekler.

Haberin Devamı

Atölye kayıtları, ve Facebook sayfalarından yapılabilir.

STEM Metodu ile Eğitim

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor.