Eğitim KPSS başvurularında son gün!

KPSS başvurularında son gün!

31.03.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

17 Mart'ta başlayan KPSS başvuruları bugün sona eriyor. KPSS başvurularının ücretini ödeyerek online KPSS başvuruları yapabilirsiniz. Devamı haberimizde.

KPSS başvurularında son gün

KPSS nin açılımı Kamu Personeli Seçme Sınavıdır. KPSS ye girebilmek için üniversite mezunu olmak gerekmemektedir. KPSS sınavına girmeniz için lise mezunu olmanız gerekmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı kamu alanlarında görev alan ve almak isteyen adaylar için yapılmakta olan bir seçme sınavı olarak bilinmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı üç bölümden oluşur. Bunlar; KPSS-A, KPSS-B ve Öğretmenlik olarak ayrılmıştır. KPSS-A gurubunda; hukuk, siyasal bilgiler, işletme,iktisadi ve idari bilimler ve iktisat gibi bölümlerden en az birinden mezun olmak zorundadır. KPSS-B; mühendislik, teknikerlik, teknisyenlik, psikolog, memur, mimar, veteriner ve bunlar gibi kadrolar KPSS-B grubunda yer almaktadır. KPSS Öğretmen atama ise; Öğretmen olmak isteyen her aday bu sınava girmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı


• KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM sınav takvimi açıklamasıyla sınav maratonu da başlamış bulunmaktadır. ÖSYM açıkladığı sınav takvimine göre 22 Mayısta Genel Kültür, Yetenek ve Eğitim bilimleri sınavı, 29 Mayısta ise Lisans Alan Bilgisi sınavı gerçekleşecektir. ÖSYM kamu görevlilerine ilk defa atanacak görevliler için yapılacak olan sınavlar hakkında değişiklik yapılmasına karşın 25 Ocak 2016 tarihli bir kararla yürürlüğe girmesiyle sınav takvimine göre 9 Haziran 2016 olarak yer almış olan KPSS Lisans Sınav sonuç açıklama tarihinin 14 Temmuz 2016 tarihi olarak değiştirilmiş ve ÖSYM nin sınav takvimindeki sonuç açıklanma tarihinin buna yönelik güncellendiğini bildirmiştir. Üniversiteyi bitirip memur olmak isteyen adaylar için KPSS başvuruları tarihleri başlamıştır. 2016 KPSS'ye girmek isteyen adayların KPSS başvuruları tarihleri 17 Martta başlayıp 31 Marta kadar sürecektir. Bu tarihler arasında adaylar KPSS başvuruları mutlaka yapmalıdırlar. Adaylar KPSS başvuruları yapmaları için ilk olarak ÖSYMnin KPSS sınavı ile ilgili sayfasında bulunmakta olan kaç oturuma girileceği alanındaki boşluğu doldurmaları gerekmektedir. Sonraki bir diğer adım ise anlaşmalı olan bankalardan sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. KPSS başvuruları yaptıktan daha sonra ise tekrar olarak ÖSYM sitesine girerek KPSS başvurularınızı tamamlama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. KPSS (kamu personel seçme sınavı) ücretleri her bir oturum için 55 tl olarak ücretlendirilecektir. Ödeme yerleri olarak; Akbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve internet bankacılığı, Türk Ekonomi Bankasının bütün şubelerinden ve internet bankacılığı, Halkbank ATM ve internet bankacılığından, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şube ve ATM den yatırılmamaktadır.), ÖSYM Kartlı Ödeme Sisteminden ücretlerinizi yatırmanız mümkün olacaktır. ÖSYMnin sınav takvimine göre 2016 KPSS sonuçları herhangi bir erteleme olmaz ise 9 Haziran 2016 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılarak 11 Ağustos 2016 tarihinde ise duyurulması beklenmektedir. Sizler için Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgiler vermiş bulunmaktayız. Sizde üniversiteden sonra isteğe bağlı olarak girilen bu sınava girmek istiyor iseniz yukarıda belirttiğimiz başvuru tarihini kaçırmayıp zamanında yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ki işlemleri yazdığımız gibi sırasıyla yaparsanız KPSS başvuruları yapıp ilgili tarihlerde sınava girme şansınız olacaktır.