Eğitim KYK burs başvuruları ne zaman?

KYK burs başvuruları ne zaman?

21.10.2015 - 22:44 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları bugün başladı. Ekim’de başlayacak açıklamasının ardından hala başlamayan başvurular merak konusu haline gelmişti. Bu konu ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KYK burs başvuruları ne zaman

Yüksek öğrenim gören öğrencilere burs, kredi ve barınma imkanı sağlayan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu sorgulamalarını ve yurt kayıt işlemleri ile başvurularını artık E-Devlet sistemi üzerinden yerine getirebilirsiniz. Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu yüksek öğrenim gören öğrencilere barınma imkanı tanımaktadır. Barınma imaknından yararlanmak için kuruma başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Kurum gelen başvuruları değerlendirmiş ve bu değerlendirme sonucu kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesini yayımlamıştır. Bu listede yer alan öğrenciler Eylül ayı içerisinden kayıtlarını yaptırmıştır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Ancak KYK bu asil listenin yanında bir de yedek liste yayımlamaktadır. Eğer bir sebeten dolayı yurt kaydını yaptıramayan öğrenciler olursa ya da yurttan herhangi bir nedenle çıkan öğrenci olursa bu durumda ortaya çıkan boş yerler yerleşmek için KYK yedek liste yayımlar. Yedek listede yer alan öğrenciler ise sırası gelidiği zaman tıpkı asil kayıt yapan öğrenciler gibi E-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırabilirler biz sizlere şimdi KYK sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve sorgulamalarınızı yerine getirmek istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK sorgulama için ;

İlk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada sol kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklayınız.

Bu alana tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde işlem yapacak olduğunuz için sol kısımda yer alan harflerden “ Y “ harfine tıklayınız.

Daha sonra ise KYK başlığı altında yer alan “ yurt kayıt işlemleri “ yazan başlığa tıklayınız.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonraki adımda ise yapmanız gereken açılacak olan sayfada “ kimliğimi şimdi “ doğrula butonuna basınız.

Bu işlemide yerine getirdikten sonra yine karşınıza çıkacak olan sayfada ilgili alanlara E-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı giriniz. Bu işlemi de yaptıktan sonra artık KYK sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Ancak sistemden işlem yapabilmek için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL işlem ücreti karşılığında şifre sahibi olabilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Başvurusu

Yüksek öğrenin Kredi Yurtlar Kurumu yüksek öğrenim gören öğrencilere sadece barınma imkanı tanımamakta bunun yanında burs ve kredi imkanlarından da öğrencilerin yararlanması için çalışmalara yapmaktadır. Burs ve kredi almak istiyorsanız internet üzerinden Ekim ayı içerisinde başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer sizde belirlenen kriterlere uyuyor iseniz ve sizde burs alamaya hak kazanırsınız. Biz sizlere haberimizin bu bölümünden burs ve kredi sorgulamasının nasıl yapılacağını anatacağız. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

İlk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada sol kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklayınız.

Bu alana tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde işlem yapacak olduğunuz için sol kısımda yer alan harflerden “ Y “ harfine tıklayınız.

Daha sonra ise “ öğrenim kredisi sorgulama “ ya da burs \ kredi işlemlerine onay vermek istiyorsanız “ burs kredi onay işlemleri “ bölümüne tıklayınız.

Daha sonra E-Devlet şifrenizi ve TC kimlik kartınızı girerek sorgulamanızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.