Eğitim Minik havacılar pilot olma yolunda

Minik havacılar pilot olma yolunda

10.06.2013 - 11:07 | Son Güncellenme:

Bir yıldır Bahçeşehir Kampüsü’nde 9-15 yaş arası öğrenciler Uçuş Eğitimi, Havacılık Kuralları, Sefer Bilgileri gibi genel konularda eğitim alıyor.

Minik havacılar pilot olma yolunda

Öğrencilerine pek çok farklı imkan sunan Okyanus Koleji, sanat, spor ve kültürel alanlardaki kulüpler, sosyal olanaklar, uzay bilimleri, hobi alanları derken bu yıl da yepyeni bir branş olan Havacılık Kulübü ile eğitim vermeye başladı.

Haberin Devamı

Bir yıldır Bahçeşehir Kampüsü’nde 9-15 yaş arası öğrenciler Uçuş Eğitimi, Havacılık Kuralları, Sefer Bilgileri gibi genel konularda eğitim alıyor. Havacılık Kulübü öğrencileri tüm genel bilgiler konusunda eğitim alırken aynı zamanda bir tanesi Boeing 737 tipi olmak üzere 3 farklı simülatör aracılığıyla da pilot koltuğuna oturuyor.

Bu hafta sonu gerçekleşen Havacılık Kulübü Lansmanı’nda ise simülatörler okulun etkinlik alanlına getirildi ve geleceğin pilotları olmaya aday tüm öğrenciler simülatör aracılığıyla da olsa bir günlüğüne havadaydı.

Türkiye’de ilk defa bir eğitim kurumu Boeing 737 tipi simülatör ile havacılık eğitimi veriyor…

Türkiye’de ilk defa bir eğitim kurumu, geleceğin pilotlarını yetiştirmek amacıyla bir tanesi Boeing 737 ve diğer ikisi cessna tipi olmak üzere üç farklı simülatörü kendi bünyesine alarak öğrencilerine uçuş eğitimi veriyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu pilot koltuğuna oturmanın keyfini tüm havacılık tutkunlarıyla paylaştı. Tüm okulların öğrenci ve velilerine açık olan bu etkinliğe İstanbul’un dört bir yanından öğrenci ve aileleri katıldı.

Organizasyonda Okyanus Koleji’nin farklı yetenek gruplarının şovları ve animasyon gösterileri de etkinliğe renk kattı.