Eğitim Şampiyonların tercihi ‘FEN’

Şampiyonların tercihi ‘FEN’

01.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonların tercihi ‘FEN’

Şampiyonların tercihi ‘FEN’


ANKARA Milliyet


       "2000 - Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na" (OKÖSYS) imam hatip damgası vuruldu. İstanbul Güngören Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İkbal Şencan, Fen Ağırlıklı Standart Puan ve Toplam Ağırlıklı Standart Puan türünde birinci oldu. 990.631 puan alan Şencan, Toplam Ağırlıklı Standart Puan türünde de 962.818 puanla birinciliği elde etti. Şencan, İstanbul Atatürk Fen Lisesi'ne yerleştirildi.
       Kayseri Melikgazi Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hatice İslamoğlu da 987.701 puanla üçüncü oldu. İslamoğlu, Kayseri Fen Lisesi'ne girmeye hak kazandı. İslamoğlu, Toplam Ağırlıklı Standart Puan türünde de 962.189 puanla ikinci oldu.
       Sınav sonuçlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ruhi Esirgen'in verdiği bilgilere göre, sınava giren 419 bin 216 öğrenciden 82 bin 954'ü fen, anadolu, anadolu teknik ve meslek, anadolu öğretmen, anadolu imam hatip, özel fen liseleri ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı sağlık meslek liselerine yerleştirildi.

       İkinci Ankara'dan
       Fen Ağırlıklı Standart Puan türüne göre ikinciliği Ankara Atatürk Lisesi'nden Alev Emine İnce kazandı. 988.523 puan alan İnce, Ankara Fen Lisesi'ne yerleştirildi.

       Kayıtlar 21 Ağustos'ta
       Sınavı kazanan ve kayıt şartlarını taşıyan öğrenciler, kesin kayıtlarını 21 - 25 Ağustos günleri arasında yaptıracak. Açık kalan kontenjanların ön kayıt başvuruları ise 28 Ağustos - 1 Eylül günleri arasında yapılacak. Açık kontenjanlara başvurular anadolu liseleri için milli eğitim müdürlüklerine, diğer okullar için ilgili okul müdürlüklerine yapılacak.

       Erkekler başarılı
       ÖSS sınavında yüzde 46.5'lik başarı oranına sahip olarak birinci olan kız adaylar, OKÖSYS sınavında biriciliği erkeklere kaptırdı. Sınava giren 215.991 erkek öğrenciden yüzde 23.66'sı başarı gösterirken, 202 bin 957 kız öğrenciden yüzde 22.86'sı başarılı oldu. Sınav heyecanına kapılan 268 öğrenci de cinsiyetini kodlamayı unuttu.
       OKÖSYS sınav sonuçlarında fen ve toplam ağırlıklı standart puan ortalamalarına göre en başarılı üç il; Konya, Eskişehir, Denizli. İllerin başarı ortalamalarında son sırada ise Şırnak yer alıyor.