Eğitim Sömestr tatilinde çocuklarla gidilebilecek etkinlikler

Sömestr tatilinde çocuklarla gidilebilecek etkinlikler

25.12.2017 - 14:47 | Son Güncellenme:

Sömestr tatiline girer girmez çocuklara tatilde olduklarını hissettirmek için eğlenceli ve kafa dağıtıcı etkinliklere gidilebilir. Çocukların tatil dönemlerinde zihinlerini tazelemeleri için birkaç etkinlik önerisi:

Sömestr tatilinde çocuklarla gidilebilecek etkinlikler

1- 21 Ocak 2018 Pazar, Karga ile Tilki, Barış Manço Kültür Merkezi

Haberin Devamı

Çocuklar için şarkılı-danslı oyun Karga ile Tilki, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Tarlasında ekinlerini beklemekte olan sevimli Korkuluk, peynirini tilkiye kaptırmış mutsuz karga ile karşılaşır. Kurnaz Tilki öyle bir oyun oynamıştır ki, Karga şarkı söylediğine bin pişman adeta hayata küsmüştür. Korkuluk O’na hayatı bir şarkı tadında yaşaması gerektiği öğüdünü verirken aynı zamanda birlikte Tilki'ye de unutamayacağı bir ders verirler.

2- 21 Ocak 2018 Pazar, Kutup Macerası, KKM Gazanfer Özcan Sahnesi

Konusu: "Küresel ısınmanın kutuplarda yarattığı tehlikenin işlendiği, para hırsı içindeki insanoğlunun çevreye verdiği zararların anlatıldığı, geri dönüşümün faydalarının ayrıntılarıyla çocuklara aktarıldığı oyun, çocuklarda çevre bilincinin ve geri dönüşümün faydalarının anlatıldığı eğitici, eğlenceli, danslı ve müzikli bir çocuk oyunudur."

Haberin Devamı

3- 22 Ocak 2018 Pazartesi, Maşa ile Koca Ayı, Caddebostan Kültür Merkezi

Konusu: Uzun bir kış uykusundan uyanan Koca Ayı, bahar mevsiminin tadını çıkaracakken; tüm kış onun uyanmasını iple çeken yaramaz dostu minik Maşa’yla karşılaşınca çeşitli maceralar yaşamaya başlarlar. Bu eğlenceli olaylarda; kurt kardeşler ve sevimli dişi ayı da onlara eşlik ederler.

4- 23 Ocak 2018 Salı, Korkusuz Salyangoz, Barış Manço Kültür Merkezi

Konusu: En büyük kahramanlıklar hep cüssesi en büyük olandan beklenir. Oysa bazen, çözümü imkansız gibi görünen sorunları, hiç ummadığımız kişiler çözer.

Minik bir salyangoz, en güçlü olanın bile başaramadığı zor işleri başarabilir. Korkusuz Salyangoz; başarının ardındaki sırrın hikayesi...

5- 23 Ocak 2018 Salı, Rapunzel ile Beyaz Atlı Prensi, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Konusu: Kral ve kraliçenin bir erkek çocukları olur. Hırsızlar fidye için prensi kaçırırlar. Sihirli çiçeği bulup gençleşen yaşlı cadı, prensle aynı gün doğan ve sarayın terzisinin bebeği olan Rapunzel’in saçlarıyla sihirli çiçeğin bağlantısı olduğunu fark eder. Rapunzel’i kaçırıp ormanda bir kuleye hapseder. Rapunzel 18 yaşına geldiğinde şans eseri yolu ormana düşen prensle karşılaşır. Kahramanlarımız birlikte kuleden kaçarlar ve kaderlerine doğru eğlenceli bir maceraya atılırlar.

Haberin Devamı

6- 23 Ocak 2018 Salı, Biz ikimiz Arda ile Ceren, Bahçeşehir Kültür Merkezi

TRT çocuk kanalının sevilen karakterleri Arda ile Ceren tiyatro sahnesinde. Çocukların sevgilisi Arda ile Ceren sevimli arkadaşları kedi, köpek ve kaplumbağa ile izleyicilerine interaktif olarak sahnelenecek bir gösteri ile keyifli dakikalar yaşatacaktır.

7- 23 Ocak 2018 Salı, Ege ile Gaga, Torium Sahne

"TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi Ege ile Gaga’nın tiyatro sahnesine uyarlanmış hali olan oyun, hızlıca koşarken Gaga’ya çarpıp ortadan kaybolan kişinin kim olduğunu bulmaya çalışmalarıyla başlar Ege’nin defterini Gaga’dan istemesiyle yeni bir gerçek daha ortaya çıkar. Defter kaybolmuştur. Defteri esrarengiz kişi mi aldı yoksa kendileri mi kaybetti? Bu arayış sırasında hem yardımlaşmayı hem de paylaşmayı öğrenirler.