Eğitim Türkiye'deki Fransız liselerine Label FrancEducation sertifikası verildi

Türkiye'deki Fransız liselerine Label FrancEducation sertifikası verildi

28.11.2013 - 14:38 | Son Güncellenme:

Dünyada 32 ülkedeki Fransız eğitim kurumuna layık görülen Label FrancEducation markasını Türkiye'de 9 okul taşıyor.

Türkiyedeki Fransız liselerine Label  FrancEducation sertifikası verildi

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, büyükelçilik rezidansında Fransa'nın "Label FrancEducation" markasına layık gördüğü 9 liseye sertifika takdim töreni düzenledi. Törene siyaset, akademi ve eğitim dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Törende açılış konuşmasını yapan Bili, Türkiye'deki eğitimle Fransa'nın her zaman bağı bulunduğunu söyledi. Bili, Fransa'nın Türkiye'de 9 liseye "Label FrancEducation" markası vererek bu eğitimin mükemmelliğini tasdik ettiğini belirtti.

"Label FrancEducation" kalite markasını alan liselerin eğitmen kadrolarına ve öğrencilerine şükranlarını sunan Bili, Türkiye-Fransa arasındaki eğitim işbirliğinin devam etmesi için başarı dileklerinde bulundu.

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı temsilen törene katılan AB ve Dış ilişkiler Genel Müdürü Ziya Yediyıldız ise Fransa'nın "Label FrancEducation" markasının verilmesinin ve alınmasının kolay olmadığını belirterek, dünyada çok az ülkedeki okula layık görülen sertifikanın Türkiye'ye gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yediyıldız, Fransa ile yapılan kültür merkezleri anlaşmasına da değinerek, "Eylül 2012'de yeniden gözden geçirilerek Fransa'ya iletilen Fransa ile kültür merkezleri anlaşmasının mümkün olan en kısa zamanda uygulanması ülkelerimizin yararına olacaktır" dedi.

Türkçe-Fransızca iki dilde eğitim veren eğitim kurumlarına verilen "Label FrancEducatio" belgesine Türkiye'den Galatasaray Lisesi, Tevfik Fikret Lisesi (Ankara ve İzmir), Saint Joseph Lisesi (İstanbul ve İzmir), Saint Benoît Lisesi (İstanbul), Sainte Pulchérie Lisesi (İstanbul), Notre Dame de Sion Lisesi (İstanbul) ve Saint Michel Lisesi (İstanbul) layık görüldü.

"Label FrancEducation" sertifikası, 10'u Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 9'u Türkiye'de olmak üzere, dünyada sadece 32 eğitim kurumuna verildi. Sertifika, ülkede sunulan eğitimin, pedagojik kadroların ve kurumun eğitim yapısının kalitesini, dünyada Fransızca çift dilde eğitim normlarını ispat eden bir belge niteliği taşıyor. Bu çerçevede sertifika alan eğitim kurumları 2012 ve 2013 yıllarında Fransız uzmanlar tarafından yürütülen bir kalite denetimine tabi tutuldu.

Yazarlar