Eğitim YDS/3 başvurusu nasıl yapılır? YDS başvuru ücreti ne kadar?

YDS/3 başvurusu nasıl yapılır? YDS başvuru ücreti ne kadar?

15.10.2019 - 10:07 | Son Güncellenme:

2019 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan son Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için başvurular alınmaya devam ediyor. 9 Ekim'de alınmaya başlanan başvurular 16 Ekim tarihine kadar alınmaya devam edecek. Adaylar bu süre zarfı içerisinde elektronik ortam üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki YDS/3 başvuru ücreti ne kadar?

YDS/3 başvurusu nasıl yapılır YDS başvuru ücreti ne kadar

YDS/3 başvuruları alınmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından 9 Ekim tarihinde alınmaya başlanan YDS başvuruları 16 Ekim Çarşamba gününe kadar alınmaya devam edecek. Başvuru işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM üzerinde geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ise ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

YDS SINAV ÜCRETİNİN YATIRILMASI

Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de bulunan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Haberin Devamı

YDS başvuru ücreti olarak adaylardan 120 Türk Lirası ücret alınacak.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ