Eğitim YDS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanır?

YDS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanır?

03.04.2016 - 11:11 | Son Güncellenme:

Günümüzde sadece üniversite mezunu olmak iş hayatında bizi avantajlı duruma getirmiyor. Bunun yanında yabancı dil de büyük bir avantaj olarak kabul ediliyor. Yabancı dil seviyemizi resmi olarak gösteren YDS sınavı büyük bir önem taşıyor. YDS sınav soruları ve sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. YDS sınav soruları ve sonuçları kısa bir zaman içerisinde açıklanacak.

YDS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanır

Senede iki kere uygulanmakta olan YDS 03 Şubat ve 15 Şubat tarihleri arasında başvuruları yapılmıştır. Yabancı Dil Sınavının (YDS) ilkbahar dönemi 27 Mart tarihinde ÖSYM tarafından yapılmıştı. Sınava giren bütün adaylar 2016 YDS sınav soruları ve sonuçlarını merak etmeye başlamışlardır. YDS sınavı ÖSYM tarafından düzenlenmekte olan ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir sınav sistemidir. Daha önceki senelerde uygulanmakta olan ÜDS ve KPDS sınavlarının da YDS ye dahil edilmesi ile kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte üniversiteler ve özel sektörde çalışan kişiler için geçerliliği olmakta olan bir dil sınavıdır.

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yabancı sil seviyesi bütün adaylar için 100 tam puan üzerinden, 90- 100 arasındaki puan A seviyesi, 80- 89 arasındaki puan B seviyesi, 70 ve 79 arasındaki puan C seviyesi, 60- 69 arasındaki puan D, 50 ve 59 arasındaki puan ise E seviyesi olarak bilinmektedir. YDS sınavı 9.30 da gerçekleşmiştir. Sınav 2.5 saat (150 dakikada) sürmüştür. YDS 80 sorudan oluşmaktadır. Her doğru 1.25'lik bir puan dilimine karşılık gelmektedir. Sınava bütün herkes başvurabilmektedir. Sınavda; Almanca, Arapça, Çince, Bulgarca, Ermenice, Danimarkaca, Fransızca, Farsça, Hollandaca, Gürcüce, Korece, İtalyanca, İngilizce, İspanyolca, Ukraynaca, Rusça, Sırpça, Rumence, Yunancadan oluşmaktadır. YDS sınav sonuçlarını TC. kimlik numaranız ile ve kendinize ait bir şifre ile ÖSYM nin web adresinden öğrenebileceksiniz. Adaylara özel olarak herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecektir. YDS sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde açıklanacaktır. Sonuçlar sadece Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) adresinde açıklanacaktır. ÖSYM adaylara karşılık sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak amaçlı sonuç belgesi kontrol sistemi işlemini hizmete sunmuş bulunmaktadır. Yabancı dil sınavı çoktan seçmeli olarak gerçekleştirilmiştir ve optik okuyucular ile okunarak dijital ortamda değerlendirilecektir. Sınav değerlendirilmesinde yalnızca doğru cevaplar sayılırken yanlış cevaplar sayılmayacaktır ve doğru seçenek yanlış seçeneğini götürmeyecektir. YDS; ÜDS ve KPDSnin bileşkesi olmak üzere üç temel olan bilimden de (sağlık, sosyal, fen) sorulardan oluşmaktadır. Fakat ÜDS den farklı olan, YDS de bilim dalı ayrımı olmayarak adaylar hangi alanda eğitim almış olursa olsun tüm adaylar aynı sınava gireceklerdir. Bazı üniversitelerde doktora veya yüksek lisans başvurusu yapan adaylara, dil sınavlarını uygulayabilmektedir. Fakat bu tür bir sınavı başarmakta olan aday tez ya da yeterlilik kademesine geldiği zaman, YDS sınavına girmek ve bünyesinde olduğu enstitü tarafından belirlenmekte olan asgari puanı almak zorunluluğu vardır. Bazı üniversitelerde doktora adayları veya yüksek lisans adayları için getirilmiş olan YDS'deki asgari puan seviyesini yükseltmektedir. Böylece bu neden olarak adayların öğrenim görmek istedikleri enstitüye direkt olarak başvurarak, doktora yada yüksek lisans için zorunlu tutulmuş YDS asgari puan durumlarını öğrenmeleri faydalı olacaktır. YDS sınav sorularını ve sonuçlarını ÖSYM (Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi) kendi web adresinden ilan edecektir. Sizde günümüzün teknolojisinden yararlanarak internet üzerinden ÖSYM'nin resmi sayfasından sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.