Gündem Eğitimcilere biber gazlı müdahale

Eğitimcilere biber gazlı müdahale

21.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eğitim-İş üyeleri, Muğla’dan başlattıkları, “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı” yürüyüşünün son durağı Ankara’da Kızılay’a yürümek isteyince polis su ve biber gazıyla müdahale etti. 100’e yakın kişi gözaltına aldı

Eğitimcilere biber gazlı müdahale

Eğitim-İş Sendikası, bazı CHP’liler ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla, 17 Aralık’ta Muğla Yatağan’dan başlayan, “gerici eğitime karşı laik eğitim ve emeğe saygı yürüyüşü” dün saat 10.00’da Ankara Tandoğan Meydanı’nda son buldu. “Eğitimdeki gericileşme adımlarını” ve 4 bakanın adının karıştığı yolsuzluk iddialarını protesto eden yaklaşık 5 bin eğitimci sabah saatlerinde Tandoğan Meydanı’nda buluştu.
Ancak Kızılay’a yürüyerek burada bir basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bir süre emniyet müdürüyle tartışan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, “Sizden izin alacak değiliz. Anayasal hakkımızı kullanıyoruz” diyerek, duruma tepki gösterdi. Tandoğan Meydanı’nın altı girişini de kapatan Ankara Emniyeti, saat 11.00 sıralarında sekiz TOMA ve Çevik Kuvvet polisleriyle alanda gaz bombası atmaya başladı. Aynı zamanda eylemcilere tazyikli suyla da müdahale etti. Bazı yaşlı öğretmenlerin bu sırada baygınlık geçirdiği görüldü. Bu sırada etrafı polis tarafından çevrilen bir grup eylemci, burada İzmir Marşı ve Gündoğdu Marşı’nı söyledi. Gruba, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de eşlik etti. Polisler bazı eylemcileri yaka paça gözaltına aldı. Bir polis, CHP’li Çetin’i de gözaltına almak isteyince ortam daha da gerginleşti. Bir Çevik Kuvvet amiri, Çetin’e, “sen neden orada duruyorsun?” deyip, ittirerek yol kenarına sürüklemeye çalıştı. Olayın ardından açıklama yapan Çetin, “İşte bu polis devletinin tipik bir örneğidir. Utanmadan cop ve gazla saldırıyorlar” dedi.Polis, Sendika Başkanı Veli Demir’in ve sendika avukatlarının da aralarında bulunduğu 100’e yakın kişiyi gözaltına aldı.