Sakarya EĞİTİMDE “ARAŞTIRMA” YAĞMURU

EĞİTİMDE “ARAŞTIRMA” YAĞMURU

01.03.2015 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

EĞİTİMDE “ARAŞTIRMA” YAĞMURU

Yüksek Lisans ve Doktora programları ile Sakarya’da akademik hayata imzasını atan Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde düzenlenen kongrede 85 bildiri sunuldu.
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü kongre ve sempozyumlara imza atmaya devam ediyor. Enstitü bünyesinde son olarak geçen günlerde IV. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Koç, Doç. Dr. Ömer Faruk Tutkun, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Hamedoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kongrede “Eğitim Programları ve Öğretimi”, “Eğitim Yönetimi ve Denetimi”, “Önleyici Rehberlik”, “Kariyer Psikolojik Danışmanlığı” ve “Yabancılara Türkçe Öğretimi” başlıkları altında toplam 85 bildiri sunuldu, sunumlar yapıldı. Yapılan araştırmaların sonucunda yayınlanan bildiriler ayrıca dergide yayımlanacak.
IV. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi’nde konuşan Doç. Dr. Halil İbrahim Sağlam, Eğitim Bilimleri Enstitüsü olarak öğretim üyelerimizle yüksek lisans öğrencilerimizi toplu olarak bir araya getirmeyi, bu atmosferi öğrencilerimize yaşatarak onları heyecanlandırmayı, bu ortak sevinci hep birlikte paylaşmayı, araştırma kültürü oluşturmayı düşündüklerini ifade etti. Sağlam araştırma kültürüyle öğretmenlerimizin sürekli öğrenenler olmasını, bunun öğrencilerine yansıtmasını ve bir yaşam kaynağı haline getirilmesini amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. İsmail Güleç ise, “Kongreyi hasat zamanına benzeterek, bugün çok sevinçliyiz. Çünkü bugün ürünlerimizin ortaya konduğu bir gündür. Öğretim üyelerimizle öğrencilerimizin hep birlikte yaptıkları çalışmaları burada sergilemeleri, fikir alışverişinde bulunmaları bizi ziyadesiyle memnun etmiştir” dedi.
Prof. Dr. Firdevs Karahan da, yüksek lisans öğrencilerinin IV. Sakarya Eğitim Araştırmaları Kongresi ile bildiri sunma deneyimi yaşamalarının çok anlamlı olduğunu, bunun kongreye katılanların yaşamlarında çok önemli bir yer edineceğini ifade etti. Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mustafa Koç, Doç. Dr. Ömer Faruk Tutkun, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Hamedoğlu kongrenin düzenlenmesinin öneminden bahsettiler. Hendek İlçesi’nde bulunan Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşen kongrede katılımcılara sertifika da verildi. Hendek Belediyesi de akademisyenlere yemek ikramında bulundu. Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde araştırmalar tüm hızıyla sürecek. Enstitü 14-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında SAÜ Kongre Merkezi’nde VII. Ulusal Lisansüstü Eğitim Sempozyumu gerçekleştirecek. Tüm araştırmacılar bu sempozyuma davet edilirken katılımın yoğun olması bekleniyor.

Yazarlar