Ege Eğitimde SEVİNÇ var!

Eğitimde SEVİNÇ var!

25.02.2017 - 04:24 | Son Güncellenme:

1986 yılından bu yana eğitim alanında hizmet veren Sevinç Eğitim Kurumları, deneyiminden güç alarak yeni nesiller eğitiyor. Hedef; düşünen, dijital dünyayı anlayan, yeniliklere açık, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek...

Eğitimde SEVİNÇ var

Sevinç Koleji, İstanbul’dan sonra İzmir- Bornova’daki yeni ve modern kampüsünde hizmete girdi. 1986 yılından bu yana eğitim konusundaki tecrübesi ile sağlam adımlarla büyüyen Sevinç Eğitim Kurumları, deneyim ve başarılarından güç alarak yeni nesillerin eğitim ve öğretimine katkı sunmaya devam ediyor.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye başlamasına rağmen, verdiği kaliteli eğitimle adını tüm Ege’ye duyuran Sevinç Koleji İzmir’in Okul Müdürü Hale Handan Coşkun, başarıya giden yolda nasıl bir eğitim sistemiyle çalıştıklarını anlattı.

Teknolojiye yakın takip

Eğitimde SEVİNÇ var


Sevinç Koleji’nin teknoloji ve dijital dünyayı çok yakından takip ettiğini de belirten Hale Handan Coşkun, “Düşünen, zamanı iyi değerlendirebilen, dijital dünyayı anlayan, yeniliklere açık, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek en büyük hedefimiz” dedi.

Haberin Devamı

‘LEGO ROBOTİK’ çalışmaları ile öğrenciler hayal güçlerini geliştirip, fizik ve fende deneyimleyerek öğreniyorlar

- Teknoloji konusunu çok önemsediğinizi biliyoruz. ‘Lego Robotik’ çalışamalarınızı ve kodlama dersinizi anlatır mısınız....

‘Lego Robotik’ çalışmaları ile bir yandan tüm öğrencilerin hayal güçlerini geliştirerek, zamanı etkin kullanmaları ve küçük kas gelişimine katkı sağlanmış olurken, bir yandan da yaptıkları modellerle fizik konularını kalıcı bir şekilde eğlenerek ve deneyimleyerek öğreniyorlar.

Gelişime yön verenler

Bununla birlikte kodlama dersimiz var. Bunun sebebi; dijital dünyanın işleyişini anlayan, teknolojik gelişmelere yön verecek öğrenciler yetiştirmek... Sportif ve sanat etkinliklerinin, akademik gelişimin yanında olması gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerin çok yönlü gelişimleri için bu çok önemli bir etken. Her öğrencimizin mutlaka en az bir alanda gelişimini sağlamaya çalışıyoruz. İlgi ve yetenekleri doğrultusunda tüm öğrencilerimize bu konuda destek veriyoruz.

- Okulunuzun spor ve sanatsal etkinlikleri konusunda ayrıcalıklarını anlatır mısınız?

Birçok farklı alanı deneyimlemeleri, kendilerini tanımalarını ve keşfetmeleri ilk amacımız. Öğrencilerimize havuz, spor salonu gibi alanlarımızda voleybol, basketbol, yüzme, masa tenisi gibi faaliyetlerle sporu sevdirmeye, görsel sanatlar ve seramik atölyelerimizde sanatsal ve estetik bir anlayış kazanmalarınra katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İlkokulun ilk sınıflarında piyano ve orff öğretimiyle müziğe güçlü başlangıç yapıyorlar. Oluşturulan orkestralarla öğrencilere sunum fırsatları veriyoruz.

Haberin Devamı

ÖĞRENMEYİ ÖĞRETMEK!

- Sevinç Eğitim Kurumları’nın kuruluş öyküsünü ve hedeflerini kısaca anlatır mısınız?


Öğrencilerimize; ‘öğrenmeyi öğretmek’, onlara rehberlik etmek, gelişimlerini sağlayacak tüm alanlarda donanım kazanmalarını gerçekleştirmek temel hedefimiz. Akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve duygusal gelişimlerinde de en doğruyu, en eğitici yaklaşımlarla birlikte; oyunla ve teknolojiyle küçük yaşta öğretmeyi amaçlıyoruz.

Dijital dünya

Düşünen, zamanı iyi değerlendirebilen, dijital dünyayı anlayan, yeniliklere açık, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirmek en büyük hedefimiz. Dil eğitimimiz anaokulundan başlayarak tüm düzeylerde, uluslararası standartlara uygun nitelikte olup, yabancı öğretmenlerle güçlendirilir. İngilizce programımız sayesinde öğrenciler İngilizce’yi sürekli duyar, kullanır ve doğal yaşam ortamının bir parçası olarak deneyimler. Öğrencilerimiz, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İngilizce dillerinden birini seçer ve bu dili tanımaya çalışır.

- Velilerle ilişkilerde nelere özen gösteriyorsunuz?

Öncelikle velilerimizin en değerli varlıkları çocuklarımızla birlikte olduğumuzun farkındayız. Öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için gerekli tedbirleri mutlaka alıyoruz. Okul yönetimi olarak; Velilerimizi, çocuklarının gelişimleri konusunda sık sık bilgilendirmeye özen gösterirken, birlikte çözüm yoluna gidiyoruz. Veli seminerleri yaparak iletişim halinde kalıyoruz.

- Sınavlar nasıl gerçekleşiyor? Öğrencilerinizin takibi için çalışmalarınzı anlatır mısınız?

Eğitimde SEVİNÇ var


Sevinç Eğitim Kurumları’nın İstanbul’daki koordinatörleri tarafından hazırlanan ortak sınavlar, okulumuzda belirli aralıklarda uygulanıyor. Gerçekleştirilen bu sınavlar sonrası, sınav analizlerine göre öğrencilerle tekrar ve pekiştirme çalışmaları yapılıyor. Konu eksikleri olan öğrencilerimizin bu eksiklerinin giderilmesi ve özenle takip edilmesi sağlanıyor. İnteraktif kitaplardan yararlanılabiliyor. E-ders uygulamamızda videolu konu anlatımı ve soru çözümü mevcut... Kitap ve sınav kağıtlarında bulunan QR kodlarıyla da ilgili sorunun çözüm videosu izlenebiliyor. Böylece öğrencimiz takıldığı soruların çözümünü de hemen anlamış oluyor. Vooxe ders uygulaması, Educastep uzaktan eğitim portalı, k12net öğrenci bilgi sistemi ile veli-öğrenci-öğretmen iletişiminin sürekli kalması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Oyun, takip ve değerler eğitimi”

- Öğrencilerde gözlenen olumlu gelişimi nasıl sağlıyorsunuz?


Oyun, takip ve değerler eğitimi... Öğrencimiz ‘değerler eğitimi’ ile; hayata, çalışmaya ve toplumsal kurallara, geleceğe, ilişkilerine değer ve önem vermesi sağlanıyor... Akademik ve sosyal gelişimleri ‘takip’ edilirken, ‘oyun’ ile de eğlenceli öğrenme ortamları oluşturuluyor.

Geniş katılımlı etkinlik

Velilerimize yönelik, öğrenci ve veli katılımlı etkinlikler yapıyor. Evde öğrencilerle geçirilebilecek kaliteli zamanlar konusunda örnekler sunuyoruz. Akıl oyunları, lego, satranç gibi çalışmalarla destekliyoruz. Birlikte zaman geçirmeleri konusunda önerilerde bulunuyoruz.

Haberin Devamı

Eğitimde SEVİNÇ var