Kültür Sanat Eğlenceye davet edildiniz!

Eğlenceye davet edildiniz!

29.01.2010 - 12:16 | Son Güncellenme:

Altı yaşındayken şarkı söylemeye başlayan Brezilya'nın dahi kızı Cibelle, saat 22.00'de Ghetto'da sahne alacak

Eğlenceye davet edildiniz

Müziğe başlamadan önce neler yapıyordunuz?
Altı yaşımda konservatuara başladım. Piyano, gitar, perküsyon ve tiyatro dersleri aldım. Lise çağlarındayken kısa bir dönem modellik yaptım ama oyuncu olmak istediğim için bıraktım. Çeşitli müzikallerde, kısa filmlerde ve Brezilya televizyonlarında yer aldım, ta ki hayatımda müzik daha ağır basana kadar.

Haberin Devamı

İlk bestenizi ne zaman yaptınız?
14 yaşlarımda, Brezilya’da bir karnavalda yürürken, aklıma gelen bir şarkıyı mırıldanmaya başladım. Daha önce hiç duymadığım bir şarkıydı. Bu duyguyu çok garipsedim. Sürekli bu melodiyi söyleyip duruyordum. Daha sonra tekrar oyunculuğa merak saldım. Ama o zamanki erkek arkadaşım beni daha fazla beste yapmam konusunda ikna etti. Müziğe olan aşkım beni adeta esir aldı. Artık her yerde şarkı söylüyordum. Sokaklarda, banyoda, mutfakta, nerenin ekosu güzelse... Kafama takılan melodileri tekrar tekrar söylüyordum ve uyumlu hale getirmeye çalışıyordum. Sonradan şarkılar oluşuyordu.

Müziğe profosyonel anlamda ilk ne zaman başladınız?
Bundan 10 yıl kadar önce, Sırbıstanlı yapımcı Suba’yla bir barda tanıştıktan sonra, Sao Paulo Confessions adlı albümünde vokal yapmamı teklif etti. Beraber bir albüm yaptık. Bu albüm, geleneksel ritimlerin ve elektronik seslerin birleştirilmiş bir türüydü. Brezilya’da elektronik müzik adına yapılmış çok önemli bir albümdü. Bu albümün başarısından kısa süre sonra maalesef Suba’yı kaybettik. Daha sonra Celso Fonse’nun albümünde yer aldım. 2003’te Belçikalı bir yapım şirketiyle ilk solo albümümü yaptım. Bundan sonra hayatım tamamen değişti ve Güney Amerika’dan Avrupa’ya taşındım. Fransa ve İngiltere arasında mekik dokumaya başladım.

Haberin Devamı

Sound’unuzu neler oluşturuyor?
Albümlerimde bir konsept bulup onu uyguluyorum. Önce kendime bir hayal dünyası kuruyorum, sonra bu hayal dünyasını farklı sesler ve dokularla dolduruyorum. Tam bir rüya albümü oluyor. Canlı performanslarımda daha güçlü bir sound yakalıyoruz.

Bugünkü konserinde bizi neler bekliyor?
Her an süprizler olabilir ama herkesin çok eğleneceği kesin.