Gündem EGM tarafından araç sürücülerine online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuluyor!

EGM tarafından araç sürücülerine online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuluyor!

13.12.2016 - 09:17 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden araç sürücülerine internette online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti geldi. Araç sürücüleri artık 7 gün 24 saat internet üzerinden online trafik cezası sorgulama ve ödeme yapabiliyor. Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinden veya Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapılabiliyor.

EGM tarafından araç sürücülerine online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuluyor

İnternet hizmetlerinin günlük yaşamın her alanında kendisine son derece etkin şekilde yer edindiği bugünlerde internet üzerinden kamu alanındaki işlemlerinde gerçekleştirilebilmesine imkan verecek dijital kamu hizmet uygulamaları bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından resmi olarak hizmete açılan bu online hizmet uygulamaları vatandaşların kamu işlemleri konusunda 21.yüzyılın hizmet standartlarından yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor ki Emniyet Genel Müdürlüğü de araç sürücülerinin aynı hizmet kalitesinde trafik cezası bilgilerini öğrenebilmeleri için internette online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunmaya başladı.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmış olan online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti ile birlikte tüm araç sürücülerinin sadece dakikalar içerisinde kurum tarafından adına uygulanmış olan herhangi bir trafik cezası veya cezalarının bulunup, bulunmadığı bilgilerine ulaşabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojileri sayesinde yaşamının her alanında internet hizmetlerinin fırsatlarından yararlanabilme ve işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen vatandaşların sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerini de gerçekleştirebilmelerini sağlayacak online kamu hizmetleri, tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılmaya başlandı. Bu çerçevede de Emniyet Genel Müdürlüğü araç sürücülerinin internet üzerinden birkaç dakika içerisinde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini yapabileceği sorgulama hizmet kanalı oluşturdu.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesi üzerinde yer alan online hizmetler menüsünde bulunan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranı üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olunan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile 7 gün 24 saat trafik cezası olup, olmadığı kontrolü yapılabiliyor. Araç sürücüleri 21.yüzyıl teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklardan yararlanarak dünyanın neresinde olursa olsun internet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki bu sorgulama ekranı üzerinden online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini yapabilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüz modern yüzyıl teknolojilerini karayolları üzerinde yer alan trafiğin çok daha güvenli ve çok daha nizami biçimde akışının sağlanabilmesi amacı ile kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri kullanılıyor. Bu durumda da trafik kuralı ihlalleri sırasında herhangi bir şekilde araç durdurulmasına gerek olmadan trafik cezası uygulamaları gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar internet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden de online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Üstelik gün içerisinde son derece pratik bir şekilde mesai saati koşulu beklemek durumunda kalmadan ya da resmi tatiller dolayısı ile son ödeme tarihi geçebilen trafik cezaları ile karşı karşıya kalmadan haftanın her günü her saat online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile trafik cezası kontrollerini gerçekleştirebiliyor.