Gündem EGM tarafından online araç sorgulama uygulaması hizmete koyuldu!

EGM tarafından online araç sorgulama uygulaması hizmete koyuldu!

25.10.2016 - 08:26 | Son Güncellenme:

İnternet ortamında online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti sunuluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) SMS hattı ile de cep telefonlarından araç sorgulama ve plaka sorgulama gerçekleştirilebiliyor.

EGM tarafından online araç sorgulama uygulaması hizmete koyuldu

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından son yıllarda araç sektörüne yönelik olarak çok önemli dijital çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu tip çalışmalardan birisi olan ve özellikle de 2.el araç alım-satım sektörü içerisinde son yıllarda hızla artan güvenlik sorunlarına yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti açıldı. Elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün en popüler online otomobil sektörüne yönelik dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkıyor ve özelikle 2.el sektöründe araç almayı düşünen tüm vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son dönemlerde otomobil teknolojisi alanında yaşanan hızlı gelişmeler ile birlikte vatandaşların 2.el araç alım-satım sektörüne yönelik olarak ilgisi büyük bir hız ile artış göstermeye başladı. Bu durumda günümüz modern yüzyıl dünyasında son derece yoğun şekilde ilgi gören Türkiye’nin 2.el araç alım-satım sektörü içerisinde yaşanan yoğun ilgi beraberinde pek çok yeni nesil sorunu da getiriyor. Bu yüzden Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamı üzerinde>

Elektronik ortam üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olan online araç sorgulama ve plaka sorgulama işlem hizmeti tüm vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabiliyor. Özellikle de vatandaşların 21.yüzyılın hızla gelişen teknolojileri sayesinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi ile birlikte internet üzerinde kendisine sunulan dijital hizmet uygulamalarına oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi göstermesi kamu kurum ve kuruluşları tarafından da vatandaşa sunulan kamu hizmetlerinde internetin aktif şekilde kullanılmasına yol açmaya başladı. Bu durumda günümüzün ikinci el araç alım-satım sektörü içerisinde araç sahiplerinin çok sık şekilde karşı karşıya kalabildiği bu güvenlik sorunlarına yönelik olarak gerekli olan önlem internet ortamı üzerinde>İnternet ortamı üzerinde yer alan> (SBM) 5664 SMS hattı üzerinden tüm operatörlerde 5 TL ücretlendirme ile araç hasar bilgilerine de araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile ulaşabiliyor.