Gündem EGM Trafik Cezası Sorgulama ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

EGM Trafik Cezası Sorgulama ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

17.05.2015 - 14:09 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama hakkında tüm detaylar haberimizde!

EGM Trafik Cezası Sorgulama ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır

Trafiğe çıkan vatandaşların trafik cezası yeme ihtimalleri bulunmaktadır. Trafik cezasını trafik polisi tarafından yiyebildiğimiz gibi ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün trafiğin yoğun olduğu noktalara yerleştirdikleri mobese kameraları tarafından da trafik cezası yeme ihtimaliniz bulunmaktadır. Trafik polisi tarafından yediğiniz trafik cezalarını elinizde ki makbuz ile Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek ödeyebilirsiniz. Fakat mobese kameraları tarafından yazılan trafik cezaları aracınızın plakasının kayıtlı olduğu adrese gönderilmektedir. Bu yüzden herhangi bazı sebeplerden dolayı trafik cezası size ulaşamayabilir ve yediğiniz trafik cezalarının farkında olmayabilirsiniz. Trafik cezalarını ödemezseniz eğer cezanız katlanabilir ve daha fazla ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Trafiğe sıklıkla çıkan vatandaşlar bu yüzden ara sıra trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmelerinde fayda vardır. Vatandaşlar trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubesine giderek gerçekleştirebilmektedir. Günümüzde artan internet kullanımından ve artan internet teknolojisinden dolayı çoğu işleminizi internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar internet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini 2 farklı şekilde gerçekleştirebilmektedir. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebildiğiniz gibi trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiği gibi ayrıca trafik cezası ödeme işlemini de gerçekleştirebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden sorgulama yapmak için açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya bazı bilgilerinizi girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Açılan sayfaya ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmelisiniz. Eğer özel plakanız var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra eğer bir borcunuz bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemini ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün ana sayfasında bulunan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfa da sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için bazı bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme adınızı ve soyadınızı girdikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı da sisteme girmelisiniz. Son olarak doğrulama işlemini gerçekleştirdikten sonra sorgulama sayfasına yönlendirilebilirsiniz. Bu bölümde araç plakasına yazılan ceza ve sürücü belgesine yazılan ceza olarak 2 farklı sorgulama gerçekleştirebilirsiniz. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme araç plakasını ve tescil belge seri ve numarasını sisteme girmelisiniz. Sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numaranızı girmeniz gerekmektedir.