Gündem EGM trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulamayı nasıl yapacağım?

EGM trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulamayı nasıl yapacağım?

07.01.2016 - 00:06 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden online hizmetler ile trafik cezası sorgulamanızı ve HGS ceza sorgulamanızı yapabilirsiniz. Böylelikle adınıza herhangi bir ceza var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

EGM trafik cezası sorgulama ve HGS ceza sorgulamayı nasıl yapacağım

Türkiye’de karayollarında yaşanan sorunlar oldukça ciddi trafik mağduriyetlerinin yaşanmasına yol açıyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji birlikte daha geniş bir çeşitliliğe ulaşan otomobil modelleri ile birlikte trafikte bulunan araç sayısı her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermeye devam ediyor. Bu durumda trafikte oldukça büyük bir yoğunluğun yaşanmasına ve böylelikle de başta önemli noktalar olmak üzere tüm karayolları genelinde trafiğin kilitlenmesine yol açıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde trafikte yaşanan sorunlara yönelik olarak modern teknolojinin temel alındığı geniş kapsamlı projeler gerçekleştiriliyor. Bu noktada geçtiğimiz yıllarda karayollarında kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi tüm ülke genelinde köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmaya başlandı. Günümüz modern teknolojisini temel alan Hızlı Geçiş Sistemi internet üzerinde yer alan online HGS bakiye sorgulama hizmetleri ile de bakiye yönetiminde de araç sürücülerine önemli fırsatlar ve avantajlar sunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de trafikte yaşanan sıkışıklıkların en önemli etkenlerinden birisi olarak öne çıkan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin araç yoğunluğunu kaldıramamaları ve eski tip sistemlerin kullanılıyor olması nedeni ile trafikte önemli sıkışıklıkların yaşanmasına yol açabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağının hızla gelişen teknolojisinin aktif olarak kullanıldığı Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek, aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Araç sürücüleri, karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde eskiden kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araçlarını durdurarak gişedeki cihazda kart okutmakla uğraşmak durumunda kalıyordu ki bu durum zaten son derece yoğun olan trafiğin durma noktasına gelmesine ve büyük mağduriyetlere yol açmasına neden oluyordu. Modern mobil teknoloji ile geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücüleri artık ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmadan seri geçişler yapabiliyor. Araçların ön camında kolay görünen bir noktaya yapıştırılan HGS etiketi ile HGS gişelerindeki cihazlar aracın geçişi sırasında etkileşime girerek, geçiş ücretini aracın durmasına gerek olmadan alıyor. Böylelikle araç sürücüleri, araçlarını HGS ücretli geçiş gişelerinde durdurmak zorunda kalmıyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin bu şekilde modern bir hizmet alabilmesine yardımcı olan PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortak çalışmasının sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi’nde araç sürücülerine dijital hizmetlerle de önemli kolaylıklar ve fırsatlar sunuluyor. Özellikle araç sürücüleri artık internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde en güncel HGS kart bakiye durumunu online HGS bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor. İnternet üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalı üzerinden dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilen HGS kart bakiyesi sorgulama işlemlerini internete erişim sağlanabilen her noktadan gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Ancak araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri HGS kart bakiyesi yönetimi hizmetlerinden yararlanabilmek için öncelikli olarak online hizmetlere üye olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri üyelik işlemlerini internete erişim sağlayabildikleri her yerden birkaç dakika içerisinde gerçekleştiren araç sürücüleri kolay bir şekilde günün her saatinde HGS kart durumunu öğrenebiliyor. Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web hizmetleri ile birlikte HGS bakiye yükleme işlemlerinde de önemli kolaylıklardan ve fırsatlardan yararlanabiliyor. Araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden kolay bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyor. Araç sürücülerinin herhangi bir üyelik gerektirmeyen ve sadece araç plaka bilgisini girerek, gerçekleştirebildiği bu PTT HGS Müşteri Hizmetleri dijital sorgulamasını gününün her saatinde gerçekleştirerek, birkaç dakika içerisinde geçiş ihlali ve cezasının bulunup, bulunmadığı öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerine yönelik internet üzerinde yer alan bir diğer popüler hizmet uygulaması ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama hizmetidir. Araç sürücülerinin adlarına veya plakalarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını öğrenebilmelerine yardımcı olan bu dijital trafik cezası sorgulama işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün web sayfasındaki e-hizmetler kategorisinde yer alan ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranının yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalında yer alan ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından da gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücüleri GİB İnternet Vergi Dairesi web portalında yer alan bu ekranda online trafik cezası ödeme işlemlerini de yapabiliyor.