Sağlık Egzersiz cinsel performansı artırıyor!

Egzersiz cinsel performansı artırıyor!

19.09.2012 - 14:14 | Son Güncellenme:

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, dünya çapında yapılan son araştırmalara göre düzenli bir egzersiz ve aktivite programının cinsel performansı arttırdığını belirtiyor.

Egzersiz cinsel performansı artırıyor

Prof. Dr. Halim Hattat bu durumu şöyle açıklıyor: “Egzersiz cinsel bölgelere giden damarları koruyor. Egzersiz ile kalp damar sağlığınıza kazandıracağınız her artı puan cinsel performansınız için de geçerlidir. Bunun nedeni damar sağlığının cinsel performans için oldukça önemli bir yere sahip olmasıdır. Bu durum özellikle sertleşme kabiliyetinde fark edilir. Eğer damarlarınız kolesterol yüksekliği, şeker fazlalığı ve hipertansiyonlar zarar görmüşse, penise giden kan akımı azalır ve sertleşme sorunu riskiniz artar. Düzenli egzersiz yaparak kalbinizi korumanız cinsel performansınızı arttırmanız anlamına gelecektir. Egzersiz kan dolaşımını hızlandırır, kandaki yoğunlaşmayı, pıhtı riskini ve çarpıntıyı azaltır. HDL-iyi kolesterol- seviyelerini yükseltir, yüksek tansiyon ve inme gibi sağlık sorunlarına daha az yakalanmanızı sağlar. Ayrıca vücudun insüline karşı duyarlılığını arttırarak kan şekeri seviyelerini düşürür, Tip 2 diyabet riskini azaltır. Düzenli egzersiz sonuçta genç ve dinamik bir kalp-damar sistemi ile yüksek performanslı bir cinsel yaşama sahip olmanızı sağlar.”

Haberin Devamı

TESTOSTERONU YÜKSELTİR

Prof. Dr. Halim Hattat düzenli bir egzersiz programının ayrıca testosteronu da yükselttiğini belirtiyor. “Karın içindeki yağ birikimi kendini bel çevresindeki kalınlaşma ile gösterir. Araştırmalar, bel çevresi kalınlığının koroner arter hastalığı, yüksek kan basıncı, felç, diyabet ve çeşitli kanserlerin riskini arttırdığını ortaya koyuyor. Yani damarlarınızı yaşlandırıyor ve penise giden damarlara zarar veriyor. Bunların yanında bel kalınlığı Metabolik Sendrom denilen ve trigliserit artışı, LDL-kötü kolesterol yüksekliği, yüksek tansiyon ve insülin direnci ile seyreden bir tabloya da neden oluyor. Bu durumda testosteron seviyelerinde önemli bir düşüş meydana geliyor. Testosteron eksikliği ise cinsel isteksizlik başta olmak üzere bir dizi sağlık sorununa zemin hazırlıyor. Bu nedenle bel çevrenizi erkekseniz 102, kadınsanız 92 cm altında tutmalısınız. En uygun ölçümlerin erkeklerde 94, kadınlarda 86 cm altında olduğunu hatırlatalım. Bu ölçülere yaklaşmak için sadece zayıflamanızı yetmeyeceğini, doğru ve düzenli bir egzersiz programı uygulamanız gerekeceğini de belirtelim. “

Haberin Devamı

AEROBİK AKTİVİTE ŞART!

Prof. Dr. Halim Hattat’a göre iyi bir fizik performans ve ince bir bel çevresi için mekikten daha fazlasına ihtiyacınız var: “Özellikle aerobik aktivitelerine yönelmelisiniz. Haftada 3-4 kez yapılan 30-40 dakikalık fiziksel aktiviteler olumlu sonuçlar vermektedir. Orta-yüksek tempolu yürüyüşler en kolay egzersizdir. Bir egzersiz uzmanı kontrolünde yapacağınız güç ve esneme egzersizleri de egzersiz programınızı tamamlar.

Sağlık sorunlarınız varsa ise doktorunuza danışarak size uygun diğer egzersiz tiplerini de öğrenebilirsiniz. Burada amacınız, ev-iş yaşamı arasında minimal hareketle yaşamamak, hareketi ve egzersizi hayatınızın her noktasına adapte etmektir. Böylece iyi bir cinsel performans için gereken damar, hormon, sinir sistemi desteğine kavuşmuş olursunuz. Ayrıca düzenli bir egzersiz programı fiziksel olarak kendinize daha fazla güvenmenize, vücudunuzdan memnun olmanızı ve partnerinizin yanında kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.”

Yazarlar