Eğitim Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı!

Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı!

22.10.2015 - 22:38 | Son Güncellenme:

10 Ekim cumartesi günü yapılan ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız haberimizin devamını inceleyiniz.

Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı

Sizde trafiğe çıkmak istiyorsanız trafiğe çıkmak için kullandığınız aracın sürüce belgesini almanız gerekmektedir. Sizde trafiğe araç ile çıkmak ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde ehliyet sınavı ve bu sınavı sonuçları hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konular hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli sorgulamaları yapmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Biz sizlere ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemini anlatmadan önce ilk olarak ehliyet sınavı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu bölümü okuyabilirsiniz. Sizde ehliyet almak istiyorsanız ilk olarak bir ehliyet kursuna yazılmanız gerekmektedir. daha sonra ise bu kursta motor, ilk yardım yani sağlık ve trafik dersi alırısınız. Daha sonra ise almış olduğunu bu derslerden iki aşamalı bir sınava tabi tutulursunuz. Bu sınavlardan ilk ayağı yazılı olan sınavdır. Bu sınav Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılmaktadır. Bu sınav da kursta aldığınız derslerden yani motor, ilk yardım ve trafik kurallarının yer aldığı sınava tabi tutulursunuz. Bu sınava girdikten sonra ise başarılı olma için sınavda aldığınız not 70 ve üzeri olmalıdır. Sizde sınavdan 70 ve üzeri aldığınız zaman ise ikinci aşamaya geçmiş olursunuz. Bu aşamada ise sizi uygulamalı sınava tabi tutarlar. Bu sınavda ise ehliyet almak istediğiniz aracı trafik kurallarına uygun şekilde kullanıp kullanmadığınız ölçülür. Bu sınavda da başarılı olmak içinde yine 70 ve üzeri bir not almanız gerekmektedir. Bu iki sınavdan da başarılı olduktan sonra ise sizde artık ehliyet almaya hak kazanır ve bu ehliyet ile artık trafiğe çıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavı hakkında bilgi verdikten sonra artık ehliyet sınav sonucu sorgulama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Biz sizlere bu alanda ehliyet sınav sonucu sorgulama hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak ve gerekli işlemleri yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan adımları sırası ile izlemeniz yeterli olacaktır. Ehliyet sınav sonucu sorgulama işlemi için ;

İnternet aracılığı ile online şekilde ehliyet sınav sonucu bilgilerinize ulaşmak için, yapmanız gereken ilk işlem, http://www.meb.gov.tr/meb web adresine giriş yapmak olacaktır.

Bu adımı da yerine getirdikten sonra bir sonraki aşamada açılacak olan sayfada Milli Eğitim Bakanlığı web adresinin ana sayfası gelecektir.

Haberin Devamı

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra yine aynı sayfanın devamında yer alan Motorlu Taşıtlar Sınavı başlığı altında düzenlenmiş olan bir bölüm karşınıza çıkacaktır.

Daha sonra ise açılacak olan bu sayfada, farklı tarihlerde yapılmış olan ehliyet belgesi sınav soruları, cevapları ve sonuçları yer almaktadır.

Daha sonra burada, girmiş olduğunuz ehliyet sınavının tarihine göre bir seçim yapmanız gerekmektedir.

Bir örnekle açıklama gerekirse mesela 10 Ekim 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavına girmiş iseniz, burada bulunan bilgiler arasından, ‘20 Ekim 2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi’ şeklinde yazan alanı tıklamanız gerekmektedir.

Daha sonra ise yani bu alana tıkladıktan sonra ise karşınıza başka bir sayfa açılacaktır.

Bu adımı da yerine getirdikten sonra yeni açılacak olan bu sayfada ise sizden, T.C kimlik numaranızı ve ekranda verilen güvenlik kodunu ilgili alanlara yazmanız istenecektir.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgileri sisteme girdikten sonra en son aşama olarak ‘tamam’ yazan alanı tıklamanız ile birlikte, ehliyet sınavı sonuç bilgilerinize kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Bu işlemleri eksiksiz olarak yerine getirdikten sonra artık sizde ehliyet sınav sonucu online olarak öğrenebilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.