Gündem Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

05.09.2015 - 08:28 | Son Güncellenme:

29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Ehliyet Sınavı'nın (MTSAS) sonuçları merakla bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ve ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Ehliyet sınav sonucu sorgulama işleminin tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı

İster motosiklet, ister araba, isterse de diğer motorlu araçlardan her hangi biri olsun, hepsini kullanabilmek için, yasal olarak bir belgeye gereksinim vardır. Motorlu araçların türü ne olursa olsun, bu araçların kullanımını öğrenmek amacı ile başvurulan kursa ise ehliyet kursu denilmektedir. Ehliyet kurslarında sadece motorlu taşıt kullanımı yani uygulamalı eğitim değil, aynı zamanda trafik kuralları, trafik levhaları, trafik işaretleri ile bir takım ilk yardım eğitimi ve teknik motor bilgilerini kapsayan eğitimler de verilmektedir. Ehliyet kursunu tamamlayan adaylar, bir sonraki aşamada yazılı sınava girmek durumundadırlar. Ehliyet belgesi alabilmek için girilen bu sınavda adaylara, aldıkları kursa paralel olarak, ilk yardım eğitimi, trafik eğitimi ve motor bilgisi eğitimini kapsayan sorular yöneltilmektedir. Yazılı ehliyet sınavını geçen adaylar, daha sonra ikinci aşama olarak uygulama yani direksiyon sınavına girmek durumundadırlar. Her iki sınavı da geçen adaylar, her bir sınavdan da en az 70 puan aldıkları takdirde, ehliyet belgesi almaya hak kazanacaklardır.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Son hali ile ülkemizde; A1, A2, B, C, D, E, F, G, H ve K sınıfı ehliyet belgesi türleri bulunmaktadır. Motorlu aracın türü ve işlevine göre farklılık gösteren bu ehliyet belgesi çeşitleri için adaylar aynı yazılı sınava fakat farklı uygulama yani direksiyon sınavlarına girmektedirler.

Bu sene en son yapılan ehliyet sınavı ise 29 Ağustos 2015 Cumartesi tarihli olan ehliyet sınavıdır. Bu tarihte yapılmış olan ehliyet sınavının sonuçlarının da, 9 Eylül 2015 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Ehliyet sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını internet üzerinden online olarak sorgulatıp öğrenebileceklerdir. Adayların internet üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilmeleri için yapmaları gereken işlemler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

® Web aracılığı ile online şekilde ehliyet sınav sonucu bilgilerinize ulaşmak için, yapmanız gereken ilk işlem, http://www.meb.gov.tr/mebweb adresine giriş yapmak olacaktır.

® Hemen sonraki aşamada burada karşınıza Milli Eğitim Bakanlığı web adresinin ana sayfası gelecektir.

® Daha sonra yine aynı sayfanın devamında, Motorlu Taşıtlar Sınavı başlığı altında düzenlenmiş olan bir bölüm göreceksiniz.

® Gelmiş olduğunuz bu sayfada, farklı tarihlerde yapılmış olan ehliyet belgesi sınav soruları, cevapları ve sonuçları yer almaktadır.

® Daha sonra burada, girmiş olduğunuz ehliyet sınavının tarihine göre bir seçim yapmanız gerekmektedir.

® Bu durumda, örneğin 29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavına girmiş iseniz, burada bulunan bilgiler arasından, ‘29 Ağustos 2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi’ şeklinde yazan alanı tıklamanız gerekmektedir.

® Sonrasında, bu alana tıkladığınız zaman karşınıza başka bir sayfa açılacaktır.

® Daha sonra yeni açılan bu sayfada ise sizden, T.C kimlik numaranızı ve ekranda verilen güvenlik kodunu ilgili alanlara yazmanız istenecektir.

® Bu bilgileri de sisteme girdikten sonra en son aşama olarak ‘tamam’ yazan alanı tıklamanız ile birlikte, ehliyet sınavı sonuç bilgilerinize ulaşabilirsiniz.