Eğitim Ehliyet sınav sonuçları erişime açıldı!

Ehliyet sınav sonuçları erişime açıldı!

09.09.2015 - 23:58 | Son Güncellenme:

Sürücü adayların büyük bir heyecanla bekledikleri ehliyet sınav sonuçları açıklandı. MEB tarafından erişime açılan ehliyet sınava sonuçlarına internet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları erişime açıldı

Ehliyet sınavı, ehliyet belgesi alma hakkına sahip olmak amacı ile başvurulan bir sınavdır. Ehliyet belgesi almak ise, her hangi bir motorlu aracı kullanabilme yetkisi anlamına gelmektedir. Bu amaç ile kurulmuş olan ve hizmet sunan ehliyet kursları da, ehliyet belgesi alabilme hakkını kazandırmak için eğitim vermektedir. Ehliyet kurslarında, ilk yardım eğitimi bilgisi, motor bilgisi ve trafik kuralları ile trafik levha ve işaretleri bilgisi gibi eğitimler kursiyerlere öğretilmektedir. Bunların yanı sıra, ehliyet belgesi alabilmek için gidilen ehliyet kurslarında, uygulamalı olarak motorlu araç kullanımı eğitimi de verilmektedir.Hatta kişinin kullanmak istediği motorlu aracın türüne alacağı uygulamalı eğitimin niteliği de farklı olacaktır. Buna göre, A1 motorlu bisiklet, A2 motosiklet, B otomobil, minibüs, kamyonet, C kamyon, D çekici, E otobüs, F lastik tekerlekli traktör, G iş makinesi türünden motorlu araç, H Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçlar ve son olarak K sürücü adaylarının alacağı sürücü belgesi sınıfına uyan araçları sürmeyi öğrenmeleri için düzenlenmiş olan ehliyet türleridir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ehliyet belgesi almak isteyen adaylar, ehliyet kurslarını tamamlamalarının ardından bir takım sınavlara tabi tutulurlar. Ehliyet sınavı iki kademeli olarak yapılır. İlk önce, yazılı bir sınav yapılmaktadır. Yazılı sınavın içeriği ise, trafik bilgisi, ilk yardım bilgisi ve motor bilgisinden oluşmaktadır. Adaylar, ikinci kademe sınavına girebilmek için bu sınavdan en az 70 puan almak zorundadır. İkinci kademede yapılan sınav ise, uygulamalı sınav olarak yapılmaktadır. Yani bu aşamada aday, jüri üyeleri ile birlikte araç kullanımı yapmaktadır. Eğer aday, başarılı olur ve geçer puan olan en az 70 puanı alırsa, ehliyet sınavını geçmiş sayılır.

En son yakın tarihte yapılan ehliyet sınavı ise 29 Ağustos 2015 Cumartesi tarihli olan ehliyet sınavıdır. Bu tarihte yapılmış olan ehliyet sınavının sonuçlarının da, 9 Eylül 2015 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Ehliyet sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını internet üzerinden online olarak sorgulatıp öğrenebileceklerdir. Adayların internet üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilmeleri için yapmaları gereken işlemler ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

o İnternet aracılığı ile online şekilde ehliyet sınav sonucu bilgilerinize ulaşmak için, yapmanız gereken ilk işlem, http://www.meb.gov.tr/meb web adresine giriş yapmak olacaktır.

o Hemen sonraki aşamada burada karşınıza Milli Eğitim Bakanlığı web adresinin ana sayfası gelecektir.

o Daha sonra yine aynı sayfanın devamında, Motorlu Taşıtlar Sınavı başlığı altında düzenlenmiş olan bir bölüm göreceksiniz.

o Gelmiş olduğunuz bu sayfada, farklı tarihlerde yapılmış olan ehliyet belgesi sınav soruları, cevapları ve sonuçları yer almaktadır.

o Daha sonra burada, girmiş olduğunuz ehliyet sınavının tarihine göre bir seçim yapmanız gerekmektedir.

o Bu durumda, örneğin 29 Ağustos 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavına girmiş iseniz, burada bulunan bilgiler arasından, ‘29 Ağustos 2015 Tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı, Sınav Sonuç Bilgisi’ şeklinde yazan alanı tıklamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

o Sonrasında, bu alana tıkladığınız zaman karşınıza başka bir sayfa açılacaktır.

o Daha sonra yeni açılan bu sayfada ise sizden, T.C kimlik numaranızı ve ekranda verilen güvenlik kodunu ilgili alanlara yazmanız istenecektir.

o Bu bilgileri de sisteme girdikten sonra en son aşama olarak ‘tamam’ yazan alanı tıklamanız ile birlikte, ehliyet sınavı sonuç bilgilerinize ulaşabilirsiniz.