Gündem Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

13.10.2017 - 08:35 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Sınavda başarılı olan adaylar, direksiyon sınavına girecekler. Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınavdan geçmek için en az kaç puan gereklidir?

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

2017 yılının dördüncü ehliyet sınavı 7 Ekim’de gerçekleştirildi. Sınavın soru ve cevapları sınav sonrasında açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları da MEB takvimine göre, 19 Ekim 2017 tarihinde ilan edilecek. Sınava girenler, T.C. kimlik numaraları ile MEB internet sitesinden öğrenebilecekler. Yeterli puanı alan adaylar direksiyon sınavına girecek. Direksiyon sınavını da başarıyla geçenler stajyer ehliyet almaya hak kazanacak.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALINMALIDIR?

19 Ekim’de ehliyet sınav sonuçları açıklanacak. Adayların başarılı sayılabilmeleri ve direksiyon sınavına girebilmeleri için en az 70 puan alması gereklidir. En az 70 puan alanlar direksiyon sınavına girebilirler.
Direksiyon sınavından geçebilmek için de en az 70 puan alınmalıdır. Direksiyon sınavının sonuçları, sınav komisyonu tarafından aynı gün ya da ertesi gün açıklanır.

DİREKSİYON SINAVINA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Direksiyon sınavında ilk olarak adaylara aracın tanınması ile ilgili sorular sorulur. Ardından sınav komisyonu ile birlikte araca binilir. Araca binildikten sonra adayın aynaları kontrol etmesi, koltuğu kendine göre ayarlaması, emniyet kemerini takması artı puan kazandırır. Sınav komisyonu tarafından aracın düzgün hareket ettirilmesinden dönüş kurallarına uyulmasına, direksiyon hakimiyetinden geri geri gelebilmeye kadar pek çok noktaya dikkat edilir. Adayın yaptığı her hata sonucunda sınav puanı düşer. 70 puana ulaşamayanlar başarısız olurlar. Direksiyon sınavında adayların genel olarak hatalarının sebebi, heyecan kaynaklıdır. Bu nedenle adaylar sınav esnasında heyecanlarını kontrol altında tutmaya çalışmalıdır.

Haberin Devamı

STAJYER EHLİYET UYGULAMASI

Direksiyon sınavından en az 70 puan alan adaylar, stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar. Stajyer ehliyet için verilen süre 2 yıldır. 2 yıl içerisinde 75 ceza puanına ulaşmayan adaylar, stajyerlikten çıkarlar.
75 ceza puanına ulaşan sürücülerin ise ehliyetlerine el konur. Ehliyeti alınan sürücüler, psikoteknik teste girerler. Psikoteknik belgesi alınırsa, sürücü kursuna başvuru yapılarak yeniden ehliyet sınavına girilmesi gerekir. Sürücülere ceza puanı yazılmasına neden olan bazı durumlar;

- Kırmızı ışık ihlali 10 ceza puanı
- Emniyet kemerini takmamak 15 ceza puanı
- Ruhsatsız araç kullanmak 10 ceza puanı
- Cep telefonu ile konuşmak 10 ceza puanı
- Emniyet şeridinden gitmek 20 ceza puanı
- Ruhsatsız araç kullanma 10 ceza puanı