Gündem Ehliyet sınav sonuçlarını nasıl öğrenirim?

Ehliyet sınav sonuçlarını nasıl öğrenirim?

28.10.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınavlarının açıklanması ile beraber artık adayların meraklı bekleyişi de sona erdi. Ehliyet sınav sonuçları kapsamında adayların uygulamalı sınav aşamasına geçip geçmediği belli oluyor. Ehliyet sınavını Milli Eğitim Bakanlığına ait resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçlarını nasıl öğrenirim

Teknoloji geliştikçe insanların yaşam standartları artarken bir taraftan da teknolojik araç ve gereçlerin stresi de gün geçtikçe artmaktadır. Bu stresi en çok vatandaşlara yaşatan unsur ise trafiktir. Bir yerden bir yere gitmek için çeşitli ulaşım araçları vardır. Kimisi tam vaktinde ulaşmamızı sağlarken kimi araçlar bizleri gideceğimiz yere de geciktirebilirler. Uzmanlar trafik sorununu ve getirmiş olduğu trafik stresini ortadan kaldırmak için toplu taşıma araçlarına vatandaşları teşvik etse de toplu taşıma araçlarındaki konforsuzluk bunu bir çözüm olmaktan çıkarmıştır. Gün geçtikçe artan trafik sorununu vatandaşlar kendileri bir çözüm getirerek sonuçlandırmaktadır. Bu çözüm ise bireysel araç kullanmaktan geçer.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Bireysel araç kullanan kişilerin oldukça artması ve buna bağlı olarak da trafiğe çıkan araçların artması nedeni ile trafikte artık daha da bilinçli olmamız gerekmektedir. Bu bilinci öğrenmek ve idrak edebilmek için ise aracı sürmeden önce bir sürücü belgesi almamız gerekmektedir. Bu sürücü belgesini almak için ise öncelik ile ehliyet kurslarına kayıt olmanız gerekmektedir. Eğer trafiğe çıkmak ve araç kullanmak istiyorsanız öncelik ile on sekiz yaşını doldurmanız gerekecektir. Bu yaşı doldurduktan sonra ise milli eğitime bağlı olduğunuz bu kursta sizlere yeterli eğitim verilecek ve bu sayede trafikte bilinçli bireylerin araç kullanma oranı da artacaktır. Bu eğitim sürecinin sonunda ise girmeniz yeterlilik seviyesine ulaştığınızı gösterecek bir sınava girmeniz gerekecektir. Ehliyet sınavı olan bu sınav iki aşamadan oluşan bir sınavdı. Bu iki aşamadan oluşan ehliyet sınavı ilk aşaması yazılı sınavdır. Bu sınavda adaylara genellik ile motor ile il yardım ile ilgili bilgiler sorulmaktadır. Bu sınavdan kişinin yetmiş puan ve üzeri alması geçmesi için yeterli şarttır. Bu şartı sağladıktan sonra kişiler ikinci sınava girmeye hak kazanabilmektedirler. İkinci aşamadan oluşan sınav ise uygulamalı olan direksiyon sınavıdır. Bu sınava girmeye hak kazanan adaylar il aşamadan yeterli puanı alabilmeleri gerekmektedir. Bu sınav uygulamalı bir sınavdır. Bu sınavda yeterli değerlendirmeyi yapacak olan kişiler sizler ile beraber olacaklardır. Ve u heyetin vereceği uygulama puanına göre ehliyet belgesini artık almaya hak kazanabilirsiniz. Ehliyet sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir sınavdır. Bu yıl bir çok sınav tarihin değişmesi ile beraber ehliyet sınavı beklenen tarihten sonra yapıldı. 8 Ekim tarihinde gerçekleşen sınavda adaylar ilk aşamayı tamamlamış oldular. Bu sınavdan sonra adaylar merakla sınav sonuçlarını beklemeye başladılar. Ancak bu bekleyiş tahmin edilen süre içerisinde sona erdi. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Ve artık sizlerde ehliyet sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz Açıklanan ehliyet sınav sonuçları için MEB in resmi web sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. 24 Ekim tarihinde açıklanan ehliyet sınav sonuçlarını artık hiç bir kuruma gitmeye gerek kalmadan online olarak öğrenebilirsiniz.