Eğitim Ehliyet sınav sonuçlarınızı internetten öğrenin!

Ehliyet sınav sonuçlarınızı internetten öğrenin!

02.06.2016 - 10:29 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav sonuçlarını MEB açıklamaktadır. Ehliyet sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Siz de haberimizden yardım alarak ehliyet sınav sonuçlarınızı kolayca öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçlarınızı internetten öğrenin

Günümüzde ülkemiz sınırları içerisinde herhangi bir sınıftaki araçları kullanabilmek için bir belgeye ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu belge ehliyet olarak adlandırılmaktadır. Kullanmak istediğiniz araca ait ehliyetinizi almadan araç kullanmanız yasal değildir. Bu nedenle ilk olarak ehliyetinizi almanız gerekmektedir. Yazımızın devamında ehliyetinizi nereden ve nasıl alabileceğinizi sizler için detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Ehliyet alabilmek için sürücü kurslarına gidip gereken eğitimi almanız gerekmektedir. Eğitiminizi aldıktan sonra sınava girmeniz gerekecektir. Bu sınavlar iki aşamalı olarak yapılmaktadır. İlk olarak gireceğiniz sınav teori sınavdır. Bu sınavda sorumlu olduğunuz bölümler; ilk yardım, motor ve trafik bölümleridir. Bu bölümlerden sorulan sorulara vereceğiniz cevaplar ile beraber 70 puana ulaşmış olmanız gerekmektedir. Eğer 70 puanın altında bir puan alırsanız teorik sınavınız başarısız olmuş olacaktır. Sınava tekrar girmeniz gerekecektir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

70 puan ve üzerinde puan alan adaylar ise sınavın ikinci aşamasına girmeye hak kazanmış olacaklardır. İkinci aşama uygulamalı olarak yapılmaktadır. Uygulama sınavı diğer bir adıyla direksiyon sınavına girmeden önce kayıtlı olduğunuz sürücü kursunun derslerine katılmanız gerekmektedir. Derslerden sonra sınav tarihiniz ve sınav saatinizde sınava gireceğiniz yere gitmeniz gerekmektedir. Sınava girerken sürüşünüzü değerlendirmek için görevli de sizinle birlikte araca binecektir. Sınavınızın başarılı olup olmadığını öğretmeninizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca sınavlara girmek için belirli bir miktar sınav ücreti ödemeniz gerekmektedir. Bu sınav ücretini kursunuza yatırdığınız zaman sınava giriş belgenizi teslim alıp, sınava girebilirsiniz. Bu bilgi çok önemlidir. Eğer sınava giriş belgeniz yoksa sınava girebilmeniz mümkün olmayacaktır.
Direksiyon dersleriniz ilk aşama sınavından yani teorik sınavdan başarılı olduğunuz takdirde ayarlanacaktır. Böylece ikinci aşama sınavı için direksiyon dersleri almaya başlayabileceksiniz. Günümüzde ehliyet döneminde bir takım değişiklikler yapılmıştır. Stajyer ehliyet denilen ehliyet ile daha duyarlı sürücü eğitimi verilmektedir. Yani stajyer ehliyete sahip olan bir sürücü için 2 yıl bir değerlendirilme süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde sürücünün geçmemesi gereken bir ceza puanı vardır. Bu ceza puanları trafikte yapılan her hatalı davranışın belirli bir puanı olacaktır ve siz hata yaptığınızda kaydınıza işlenecektir. Eğer iki yılı doldurmadan ceza puanınız sınıra gelirse stajyer ehliyeti elinizden alınacaktır. Böylelikle tekrar bir sürücü kursuna yazılıp, eğitim alıp daha sonra iki aşamalı sınavlara tekrar girmeniz gerekecektir. Hatalı davranışlar olarak birkaç tane hatalı davranışlardan sizler için bahsedelim. Mesela; kırmızı ışıkta geçmek, alkollü araç kullanmak, hız sınırı olan bir yerde hız sınırını geçmek, trafikte insan hayatını tehlikeye atacak hatalı sollama yapmak ve benzeri davranışların ceza puanları bulunmaktadır. Bahsetmiş olduğumuz gibi daha duyarlı bir trafik ortamı yaratmak amaçlanmıştır. Eğer bu iki yıl sonrasında ceza puanınız düşükse size normal ehliyetiniz verilecektir. Bu ehliyeti alabilmek için yazımızda bahsetmiş olduğumuz gibi daha duyarlı ve dikkatli bir sürücü olmanız gerekmektedir.