Eğitim Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! İşte 13 Şubat sınav sonuçları MEB sonuç sorgulama ekranı

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! İşte 13 Şubat sınav sonuçları MEB sonuç sorgulama ekranı

24.02.2016 - 23:06 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav sonuçlarına erişim açıldı. MEB'in yaptığı ehliyet sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Ehliyet sınav sonuçlarına haberimizden ulaşarak kolayca sonuçları öğrenebilirsiniz. Tüm detaylar haberimizde..

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı İşte 13 Şubat sınav sonuçları MEB sonuç sorgulama ekranı

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. 13 Şubat Cumartesi günü yapılan 2016 yılının ilk ehliyet sınavının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Motorlu Taşıt Sürücü Adayları ehliyet sınavı sınav sonuçları açıklandı. Sürücü adayları sınav sonuçlarını Milli eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sayfası meb.gov.tr adresinden sorgulama yapabilirsiniz. Ehliyet almak isteyen adayların merakla beklediği ehliyet sınav sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ile sınav sonuçlarına ulaşabilecekler.

SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Çağımızın gelişmiş ve modern iletişim kaynağı olan internet sayesinde kamu veya özel sektör üzerindeki çoğu işlemlerimizi yapabiliriz. Şimdilerde kullanımı oldukça yaygın olan akıllı telefonlar sayesinde internet bağlantısı kurmak çok kolay nereye gidersek gidelim internet ağımızı cebimizde taşımak mümkündür. Akıllı telefonlar sayesinde vatandaşların bilgisayar ihtiyacı hemen hemen son buldu bu telefonlar sayesinde bilgisayar ile yapmış olduğunuz tüm internet işlemlerini yapabilme imkânına sahipsiniz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son zamanlarda özel ya da kamu kurumları fark etmeksizin birde internet şubelerini aktif hale getirdiler. Şubeye gidip yapmış olduğunuz işlemleri online olarak internet ağı üzerinden elinizdeki akıllı telefonlarla yapabilme rahatlığına erişmiş olacaksınız. Hepimizin zaman zaman gerek bankada gerekse SGK üzerinde farklı sebeplerden işlerimiz olabilir ancak çalışma hayatımız içerisinde bu işlemlere vakit ayırmamız mümkün olmamaktadır. Bu sorunlar gözetilerek online hizmetler kullanıma girmiştir.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!


EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu internet gelişmelerini yakından takip eden kamu kuruluşlarından biride EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) dür. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şube gözetiminde 2 ayda bir olmak koşulu ile yılda 6 kere ehliyet sınavı yapılmaktadır. Araç kullanmak bizlere ne kadar basit bir işlem olarak gözükse de ufak bir hatada dahi ölümle sonuçlanabilmektedir. Bunun için ehliyet sınavı iki farklı aşamada gerçekleşmektedir. İlk olarak yazılı sınava tabi tutulan adaylar 120 soru üzerinden sınava girerler. Bu 120 sorunun 50 sorusu trafik 40 sorusu motor 30 sorusu ise ilk yardım derslerinden gelmektedir. uygulamalı sınava girebilmek için bu yazılı sınavdan en az 70 puan almak gerekmektedir. Bu sınavı geçen adaylar uygulamalı sınava girmeye hak kazanmışlardır. Uygulamalı sınav alacak olduğunuz ehliyet türünü kapsayan araç ile bir test sürüşü anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

Bu uygulamalı sınavda sürecek olduğunuz araca 2 tane direksiyon eğitmeni binerek sizin araç sürme ve dikkat yeteneğinizi test ederek puanlama yapacaklar. Bu sınavdan da geçen adaylar ehliyet almaya hak kazanmış olacaklardır. 2016 yılının ilk ehliyet sınavı olan yazılı sınav 20 Şubat Cumartesi günü yapılmıştı. Adaylar için bu büyük stres sona erdi bir başka stres olan sınav sonucunu beklemek adaylar için büyük önem teşkil etmektedir. Ama gelişen online sistem sayesinde sınav gününden belirli bir saat sonra Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınavı sorularını resmi internet sitesi üzerinde yayınlamaktadır.

Haberin Devamı

Yapmış olduğu soruların cevaplarını merak eden adaylar internetin sağlamış olduğu bu kolaylık neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden soruların cevaplarını öğrenebilirler. Sınav gününden 2 hafta sonrası gibi kısa bir dönem içerisinde de sınav sonuçları açıklanması beklenmektedir. Test olarak yapılan bu yazılı sınav optik okuyucular tarafından kısa bir süre zarfında okunabilmektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra çağımızın gelişmiş teknolojisinin ürünü olan internet üzerinden sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Sınav sonucunuzu öğrenmek için sınav sonuç ekranına T.C. kimlik numaranızı yazmanız yeterlidir.