Gündem Ehliyet Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

03.09.2016 - 20:43 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav sonuçları için meraklı bekleyiş devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Ehliyet sınav sonuçları hakkında merak edilenler haberimizde...

Ehliyet Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Araç kullanmadan önce kişiye, bilirkişilerin bir sürücü belgesi vermesi gerekmektedir. Kişi bu belgeyi aldıktan sonra yasal olarak araç kullanmasında bir sakınca görülmemektedir. Ehliyet sınavı sonucu verilecek olan bu belgeye sahip olmak için öncelikle Milli Eğitime Bakanlığına bağlı olan bir sürücü kursuna gidilmesi gerekmektedir. Öncelikle bu kursa kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir. Tüm bu şartlardan önce on sekiz yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Daha sonra kaydınızı yaptırdığınız kursun belirlediği gün ve saatlerde araç kullanımı hakkında sizlere verilecek olan bilgileri öğrenmek amacı ile derslerinde bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra iki aşamadan oluşan ehliyet sınavına girmeye hazırlık için alacağınız bu eğitim süreci tamamlandığı zaman sıra uygulamalı eğitime gelecektir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!


EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sürücü kursunun araçları ile alacağınız bu direksiyon eğitiminde sizleri trafiğe hazırlamayı amaçlanmıştır. Daha sonra sıra ehliyet sınavlarına geldiğinde öncelik ile ilk yardım motor ve diğer konuları barındıran yazılı bir sınava tabii tutulacaksınız ve bu sınav sonuçları açıklandığında geçerli tam notu aldığınız takdirde ikinci sınav olan uygulamalı direksiyon sınavına geçiş yapmayı hak kazanabilirsiniz. Geçiş puanı ise 70 tam puandır. Eğer ilk sınavdan yetmiş tam puanı almış iseniz ikinci sınava girmeye hak kazandıktan sonra bu sınavdan da yetmiş tam puanı aldıktan sonra ehliyet almaya hak kazanmışsınızdır. Ehliyet sınavlarının işleyişleri bu şekilde olmaktadır. Fakat ülkemizde yaşanan son olaylardan sonra ehliyet sınav tarihleri ve sonuçlarının açıklanma tarihleri güvenlik sebebi ile biraz gecikmiştir.

Haberin Devamı

Genelde sınav yapıldıktan sonra 10 ile 12 gün arasında değişen bir süreç içerisinde ehliyet sınav sonuçları açıklanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’ ndan henüz bir bildirim gelmediği için normal şartlarda açıklanması belirlenen bir süreç içerisinde ehliyet sınav sonuçları açıklanması beklenmektedir. 27 Ağustos tarihinde yapılan sınav sonuçları yaklaşık 8 Eylül tarihinde açıklanması beklenmektedir. Bu tarihte açıklanması gereken ehliyet sınavı sonuçlarınız eğer yetmiş puanı geçiyorsa sürücü belgesi almaya hak kazanmışsınız demektir. Bu sürücü belgesi ile yasal olarak trafiğe çıkabilir ve aracınızı kullanabilirsiniz. İnsanların daha bilinçli bir şekilde trafikte araç kullanmalarını amaçlayan ehliyet sınavlarının sonuçlarını ise resmi Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinden öğrenebilirsiniz. Motorlu Taşıt Sürücü Aday Duyuruları başlığına tıklayarak ehliyet sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı’ ndan aksi bir bildirim gelmez ise tahmini olarak 8 Eylül de ehliyet sınavları açıklanmış olacaktır. Sınav sonuçlarının normalde açıklanması gereken süreç içerisinde açıklanması tahmin edilecek ehliyet sınavı normalde daha erken bir tarih içerisinde olacaktı. Fakat ülkemizde yaşanan talihsizlerden dolayı vatandaşın güvenliği sebebi ile tüm sınav tarihlerinin ileri bir tarihe atılması ve ehliyet sınavının da bunlara dahil olması sonucu ehliyet sınavı tarihi 27 Ağustos' a ertelenmişti. Fakat şimdi ise çokta geç olmadan 8 Eylül tarihinde açıklanması beklenen ehliyet sınav sonuçları için MEB sayfasını ziyarette bulunun.