Eğitim Ehliyet sınav ücretlerini yatırmak için son 6 gün!

Ehliyet sınav ücretlerini yatırmak için son 6 gün!

11.11.2015 - 22:35 | Son Güncellenme:

12 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılacak olan ehliyet sınavı için yatırılacak ücretlerde son 5 gün. Bu ücreti yatırmadığınız takdirde sınava girmeniz mümkün değil. Ehliyet sınav ücretleri ne kadar ve nereye yatırılır haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sınav ücretlerini yatırmak için son 6 gün

Her ailede ikişer tane bile olan motorlu araçları kulanım için ehliyet almak önemlidir. Aksi takdirde ehliyetsiz olarak yola çıkmak hem kendi hem de karşımızdakinin canını ortaya koymak olur. Bu sebeple motor, araba, kamyon ve benzeri araçları kullanabilmek için ehliyet almak zorunludur. Ehliyetsiz olarak yola çıkıldığında ve emniyet polisine yakalanıldığında ise yüksek miktarda ceza ödemek zorunda kalabiliriz. Böyle ir durumla karşılaşmamak için en kısa zamanda yaşımız yeterli olduğunda en kısa sürede ehliyeti almamız önemlidir. Ama öncelikle ehliyet alabilmek için yapmamız gereken birkaç aşama vardır. Bu aşamaları atlamak için yapılması gerekenler yazımızda en ince detayına kadar yer verilmiştir. Sizlerde bu detayları öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

18 yaşını dolduran, eğitim öğretim hayatını bitiren, ya da herhangi bir nedenle ehliyet almak isteyen vatandaşlar geçtiğimiz günlerde bu mücadeleyi verdiler. Ehliyet almanın ilk koşulu olan yazılı sınavdan 70 puanı almak gerekmektedir. Bu yazılı sınava girmek isteyen vatandaşlar devletin merkez bankalarının ATM’lerine kartsız işlemi seçerek sınavlar kısmından motorlu araçlar sınav ücreti bölümüne 60 TL olan sınav ücretini yatırmaları gerekir.

Geçtiğimiz ekim ayı içerisinde bu ücretler yatırılmış ve de ehliyet almak isteyen adaylar yazılı sınava girişlerini gerçekleştirmişlerdir. Geçme notu olan en az 70 puanını alan adaylar ise bir sonraki ay ise direksiyon sınavına girebilme imkânı bulmuş oluyor. Direksiyon sınavına girecek olan vatandaşlar ise sınav tarihlerine kadar 160 lira olan sınav ücretini ödemeleri gerekir. Sınav tarihinden en geç iki hafta önce bu sınav ücretlerini yatırmış olmanız gerekmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sınavlardan geçip geçemediklerini öğrenebilmek için Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitelerini kullanarak öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Direksiyon sınavına girmeden önce sürü adayları bir haftalık sürüş dersleri almaktadırlar. Bu dersleri alırken yanlarında sürücü hocaları gözetmenliğinde derslerini alırlar. Geçtiğimiz ekimin son haftası ise bu kurslar son kez yapılmıştır. Hafta sonu da direksiyon sınavı yapılmıştır. Bu sınav trafiğe açık bir alanda sürücü adayının yanında 3 farklı sürüş hocası ile beraber yapılır. Direksiyon sınava giren adayların dikkat etmesi gereken birkaç kural vardır.

Bunlardan bahsedecek olursak öncelikle araca binen her aday aynaları ve koltuk ayarını yapmalıdır. Sonrasında ise hemen emniyet kemerini bağlamalıdır. Vites kolunu boşa alarak kontak anahtarlarını çevirerek aracın çalışmasını sağlamalıdır. Debriyaj pedalına basarak vitesi bire aldıktan sonra aracın kalkış yönüne doğru sinyal vermeliler. Hareket ettirecek olan araçlarının debriyajını hafifçe genişleterek yavaşça araca gaz vererek otomobilin kalkmasını sağlarlar. Aracı belirtilen yerlere götürerek bu alanlarda U dönüşü, direksiyon kırma tekniklerini geliştirecek olan sürüşleri gerçekleştirirler. Bu sırada da aracın içinde bulunan hocalar tarafından kendilerine belli başlı sorular yöneltilebilir. Bu soruları doğru bir şekilde cevaplandırıp, aracı doğru bir şekilde park ettikten sonra ehliyet alma hakkına sahip olmuş olurlar.